Engelli judocular şampiyon oldu!

Diyarbakır'da görme engelli minik judocular, 3 aylık çalışma ile Türkiye şampiyonu olmanın sevincini yaşadı.

Haberler 25.02.2022 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ali hsan Arslan Görme Engelliler lkokulunda okuyan doutan görme engelli Hamza Anul (12) ve Muhammed Rnas Tek (10) ile yüzde 70 görme yetisi bulunmayan Arda imek yaklak 3 ay önce öretmenlerinin yönlendirmesiyle judoyla tant.

Türkiye Judo Federasyonu Eitim Kurulu üyesi ve ayn zamanda Gençlik ve Spor l Müdürlüü judo antrenörü Osman Gökçülün çaltrd 3 çocuk, Kayapnar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü bünyesinde Aydnn Nazilli ilçesinde 11-13 ubatta düzenlenen Görme Engelliler Judo Türkiye ampiyonasna katld.

TÜRKYE AMPYONU

Minikler kategorisindeki müsabakalarda Hamza Anul 46 kiloda, Muhammed Rnas Tek 60 kiloda ve Arda imek de 38 kiloda yararak altn madalyayla Diyarbakra döndü.

Minik judocular, dünya ve Avrupa ampiyonalarna katlmay ve elde edecekleri baarlarla kürsüde stiklal Marn okumay hedefliyor. Vali Münir Karalolu da baarl sporcular makamnda arlad.

Ziyarette, l Milli Eitim Müdürü Murat Küçükali, Gençlik ve Spor l Müdürü Nüammer Uslu, Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakan Mehmet Kesen, antrenörler Mehmet Emin Erdoan ve Seyfettin Klç da yer ald.

Ana Sayfaya Git