Engelli judocular şampiyon oldu!

Diyarbakır'da görme engelli minik judocular, 3 aylık çalışma ile Türkiye şampiyonu olmanın sevincini yaşadı.

Engelli judocular şampiyon oldu!

Diyarbakır Ali İhsan Arslan Görme Engelliler İlkokulunda okuyan doğuştan görme engelli Hamza Anul (12) ve Muhammed Rınas Tek (10) ile yüzde 70 görme yetisi bulunmayan Arda Şimşek yaklaşık 3 ay önce öğretmenlerinin yönlendirmesiyle judoyla tanıştı.

Türkiye Judo Federasyonu Eğitim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü judo antrenörü Osman Gökçül'ün çalıştırdığı 3 çocuk, Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü bünyesinde Aydın'ın Nazilli ilçesinde 11-13 Şubat'ta düzenlenen Görme Engelliler Judo Türkiye Şampiyonası'na katıldı.

TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Minikler kategorisindeki müsabakalarda Hamza Anul 46 kiloda, Muhammed Rınas Tek 60 kiloda ve Arda Şimşek de 38 kiloda yarışarak altın madalyayla Diyarbakır'a döndü.

Minik judocular, dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılmayı ve elde edecekleri başarılarla kürsüde İstiklal Marşı'nı okumayı hedefliyor. Vali Münir Karaloğlu da başarılı sporcuları makamında ağırladı.

Ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Kesen, antrenörler Mehmet Emin Erdoğan ve Seyfettin Kılıç da yer aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz