Fakülte/yüksekokullar arası futbol turnuvası şampiyonu; edebiyat fakültesi

2016-2017, Eğitim - Öğretim yılında, Dicle Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da bir yenisinin düzenlendiği Fakülte/Yüksekokullar arası spor müsabakaları futbol finalistleri belli oldu.

Haberler 12.04.2017 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

13 ubatta yirmi fakülte/yüksekokulun katlmyla start alan futbol turnuvas, 10 Nisanda final müsabakalar ile son buldu. Finale kalan dört takm, kendi aralarnda çapraz eleme yaptlar. Müsabakalar sonucunda, birincilii kimseye kaptrmayp turnuvay ampiyon olarak bitiren, Edebiyat Fakültesi oldu. Srasyla ikincilii Hukuk Fakültesi, üçüncülüü ise lahiyat Fakültesi ald. Ayrca bu yl turnuvada bir ilk olan ve müsabakalarn sonunda turnuvann en iyi takm olan Ziraat Fakültesine Fair Play Kupas takdim edildi.

Müsabakalara, örencilerin yan sra okul idarecilerinin de youn ilgi gösterdikleri görüldü. Örencilerle yaplan röportajda bu tür organizasyonlardan son derece mutlu olduklarn birlik beraberliin bu tür sportif organizasyonlarla daha salam temeller üzerine kurulacan dile getirdiler. Müsabaka sonrasnda yaplan kupa töreninde örencilerin mutluluklar gözlerinden okunuyordu. Baarl olan takmlara srasyla kupa ve madalyalarn, Dicle Üniversitesi Rektör Yardmcs Sayn Prof. Dr. Eyyüp Tanrverdi, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Kenan Yakubolu ile beraber Edebiyat Fakültesi Dekan Prof.Dr. Vecihi Özkaya, lahiyat Fakültesi Dekan Prof.Dr. Ali Akay ve Salk Kültür ve Spor Daire Bakan Abdullah Getiren takdim etti. Kupa töreninden sonra toplu fotoraf çekimiyle turnuva bitmi oldu.

Ana Sayfaya Git