Fakülte/yüksekokullar arası futbol turnuvası şampiyonu; edebiyat fakültesi

2016-2017, Eğitim - Öğretim yılında, Dicle Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da bir yenisinin düzenlendiği Fakülte/Yüksekokullar arası spor müsabakaları futbol finalistleri belli oldu.

Fakülte/yüksekokullar arası futbol turnuvası şampiyonu; edebiyat fakültesi

13 Şubat’ta yirmi fakülte/yüksekokulun katılımıyla start alan futbol turnuvası, 10 Nisan’da final müsabakaları ile son buldu. Finale kalan dört takım, kendi aralarında çapraz eşleşme yaptılar. Müsabakalar sonucunda, birinciliği kimseye kaptırmayıp turnuvayı şampiyon olarak bitiren, Edebiyat Fakültesi oldu. Sırasıyla ikinciliği Hukuk Fakültesi, üçüncülüğü ise İlahiyat Fakültesi aldı. Ayrıca bu yıl turnuvada bir ilk olan ve müsabakaların sonunda turnuvanın en iyi takımı olan Ziraat Fakültesi’ne ‘Fair Play Kupası’ takdim edildi.

Müsabakalara, öğrencilerin yanı sıra okul idarecilerinin de yoğun ilgi gösterdikleri görüldü. Öğrencilerle yapılan röportajda bu tür organizasyonlardan son derece mutlu olduklarını birlik beraberliğin bu tür sportif organizasyonlarla daha sağlam temeller üzerine kurulacağını dile getirdiler. Müsabaka sonrasında yapılan kupa töreninde öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Başarılı olan takımlara sırasıyla kupa ve madalyalarını, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Eyyüp Tanrıverdi, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Kenan Yakuboğlu ile beraber Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Vecihi Özkaya, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Akay ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Abdullah Getiren takdim etti. Kupa töreninden sonra toplu fotoğraf çekimiyle turnuva bitmiş oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler