Fenerbahçe'de 2. Ersun Yanal dönemi başarısızlıkla sona erdi

Tecrübeli teknik adam, sarı-lacivertli futbol takımındaki ikinci döneminde 55 resmi maça çıktı. Bu mücadelelerde 27 galibiyet alan Ersun Yanal, 15 beraberlik ve 13 yenilgi yaşadı. Fenerbahçe'nin, Galatasaray'a yenilerek 15 yıl sonra sahasında derbi kaybetmesi ve sarı-kırmızılılara karşı 20 yıllık üstünlüğünü yitirmesi, Ersun Yanal'ın sonunu hazırladı

Haberler 03.03.2020 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fenerbahçede teknik direktör Ersun Yanaln ikinci dönemi baarszlkla sonuçland. Sar-lacivertli futbol takmn ilk kez 2013-2014te çaltran ve söz konusu sezonu ampiyonlukla taçlandran tecrübeli teknik adam, ikinci döneminde ise beklentilerin çok altnda kald.

Bakan Ali Koç yönetiminde oldukça kötü bir performans sergileyen Fenerbahçede, 2018-2019 sezonunun 16. haftasnda Ersun Yanal 2. kez takmn bana getirildi.

Sar-lacivertli taraftarlarn youn isteiyle göreve gelen Yanal, 15. haftasnda 17. srada ald Fenerbahçeyi, sezon sonunda ancak 6ncla tayabildi.

- ddiasn ortaya koydu

Ersun Yanal, yeni sezon öncesi yapt açklamalarla iddiasn ortaya koydu.

Sezona mutlak ampiyonluk parolasyla giren Ersun Yanal, her frsatta bu periyodu zirvede tamamlayacaklarna olan inancn vurgulad.

Yanal, özellikle sezon öncesi, ampiyon biz olacaz, dier takmlar kendi aralarnda sralamay belirlesin. açklamasyla uzun süre konuuldu.

- Sezona iyi balad

Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe ile 2019-2020 sezonuna iyi bir balangç yapt.

Ligin ilk yarsnda inili çkl bir performans gösterse de zirveden hiç uzaklamayan sar-lacivertliler, devre arasna ise 4. srada girdi.

kinci yarya üst üste 2 galibiyetle balayan ve 19. haftay lider Demir Grup Sivassporun ardndan 2. srada tamamlayan Fenerbahçe, 20. haftadaki Trabzonspor maçyla düüe geçti.

- Be haftada tepetaklak

Fenerbahçede Ersun Yanal döneminin sonu, yaplan son 5 lig maçyla geldi.

Sar-lacivertliler, ligin 20. haftasnda deplasmanda Trabzonspor (1-2) malubiyetiyle balayan süreçte 5 maçta sadece 2 puan toplayabildi.

Kadköyde alnan Aytemiz Alanyaspor (1-1) beraberlii ve deplasmandaki MKE Ankaragücü (1-2) yenilgisiyle devam eden düü, Galatasaray derbisinin önemini daha da artrd.

Fenerbahçenin 23. haftada Kadköyde Galatasaraya kar yaad malubiyet, Ersun Yanal döneminin sonunu getirdi. Sahasnda Galatasaraya 3-1 yenilen Fenerbahçe, Kadköyde yaklak 15 yl sonra derbi kaybetti.

Kadköydeki son derbi yenilgisini Beiktaa kar alan Fenerbahçe, 15 yl akn bir süre sonra bu kez Galatasaraya kaybetti ve derbilerdeki namalup unvann Yanal ile yitirdi.

Fenerbahçe, bu yenilgiyle Galatasaraya kar ise 20 yl akn bir süre sonra sahasnda boyun edi. Söz konusu derbiye kadar rakibine sahasnda 23 maç yenilmeyen Fenerbahçede bu üstünlüün de sona ermesi, taraftarlar fazlasyla üzdü.

Ersun Yanaln takmn bana gelmesinde büyük emei olan sar-lacivertli taraftarlar, bu mücadelenin ardndan teknik direktörlerini istifaya davet etti.

Fenerbahçe, söz konusu süreçteki son maçnda ise rakip sahada Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kald.

- Yanal ile 55 resmi maç

Yanal, Fenerbahçedeki ikinci döneminde 55 resmi müsabakada yer ald. Söz konusu süreçte sar-lacivertli ekip, 27 galibiyet, 15 beraberlik ve 13 yenilgi yaad.

2018-2019 ve 2019-2020 sezonlarnn belli bölümlerini kapsayan söz konusu dönemde tecrübeli teknik adam 43 lig, 10 Ziraat Türkiye Kupas ve 2 UEFA Avrupa Ligi maçnda takmn banda görev yapt.

Fenerbahçe takm, Yanaln ikinci döneminde çkt 43 lig maçnda, 19 galibiyet, 14 beraberlik ve 10 malubiyet ald.

Ziraat Türkiye Kupasnda sar-lacivertlilerin banda 2 sezonda 10 maça çkan Ersun Yanal, bu karlamalardan ise 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 malubiyetle ayrld.

Yanal, Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Liginde de 2 maça çkt. Son 32 turunda Rusyann Zenit takmyla eleen Ersun Yanal idaresindeki Fenerbahçe, rakibini içerde 1-0 yenmesine karn deplasmanda 3-1 kaybederek kupann dnda kald.

Ana Sayfaya Git