Finali kaybedenler 3. lig başvurusu!

Aralarında Diyarbakırspor'un da bulunduğu takımlar sıkıştırılmış takvim ile oynatılan Bölgesel Amatör Liginde mağdur olduklarını dile getirerek 3.Lig'e alınmak için Türkiye Futhol Federasyonu'na başvurdu.

Haberler 13.07.2021 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Finalleri kaybeden takmlarn bavurusuna Diyarbakrsporu finalde yenerek 3. Lige yükselen 76 Idr Belediyespor da destek verdi.

Bölgesel Amatör Futbol Ligi final maçlarn kaybeden takmlar pandemi nedeniyle sktrlm takvim ile oynatlan ligde madur olduklarna vurgu yaparak 3.Lige alnmak için Türkiye Futbol Federasyonuna ortak açklama ve yaz ile bavurdu.

Kulüplerin açklamasnda u ifadelere yer verildi;

3. LGE ALINMASINI STEDLER

Bildiiniz üzere sktrlm bir sezon zorlu bir statü ile bizler 8 takm olarak 2020/2021 sezonunda Bölgesel Amatör Ligi finallerine kaldk. Bu süreçte hepimizin ortak fikri 3 haftada 1 oynanan 9 maçlk statüde hepimizin 3. Lige çkmay hakettiidir. Kamp dönemi sonrasndaki belirsizlik, scak hava artlarnda pandemi koullarnn da etkisi ile futbolcularmzn çok zorlu hzlandrlm bir ligde mücadele etmesi , 3 gün arayla maçlarn oynanmas Bölgesel Lig olmas nedeni ile ulam koullarnn dahi çok zor olmas ,bir çok futbolcumuzun sakatlanmas, ciddi kariyer skntlar yaamas ve bunca olan zorlu artlara ramen emek harcayan takmlarn hakketii noktaya gelmesi gerektiini finalist olan takmlar olarak tüm bu zorlu mücadeleyi göüsleyen türk gençliine kazandrlmas gerektiine inandmz ganç kardelerimizin ve kazanan kaybeden herkesin profesyonel ligi hak ettiini düünüyoruz. Yeni sezonla birlikte 3. Ligten 16 takm düürülme karar alnmtr. Deerli yöneticilerimiz; biz finale kalan 8 takm yöneticileri ve bakanlarnn, deerli bakanlarmzdan ricas, pandemi koullarnda, olaanüstü artlarda oynanan ligin hepimizin hakettii 3. Lige çkmasdr. Bu konuda ki hassasiyetinize ve verilecek her karara tüm takmlarmzn sayg duyacann bilinmesini , hepimize hayrl olmasn dileriz.

Ana Sayfaya Git