Futbola virüs bulaştı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen futbol liglerinin geleceği hakkında önemli soru işaretleri var.

Haberler 11.04.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Futbolun patronu UEFA önce liglerin mevcüt haliyle tescil edilmesine kar olduunu açklad,sonra virüsün seyrine göre topu ülke hükümetlerine att. Futbol Federasyonu ise Haziran aynda balatmay planlad ligler için kesin karar vermek üzere Bilim Kurulunun Mays ay bandaki tavsiyesini bekliyor.

Bir çok Soru areti Var

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünyada yayldktan sonra sosyal ve kültürel faaliyetler gibi spor organizasyonlar da ar darbe yedi. Dünyada olduu gibi Türkiyede de ligler süresiz tatil edildi. Futbol liglerinin gelecei hakknda önemli soru iaretleri var.

UEFA önce liglerin mevcüt haliyle tescil edilmesine kar olduunu açklad,sonra virüsün seyrine göre topu ülke hükümetlerine att. Futbol Federasyonu ise Haziran aynda balatmay planlad ligler için kesin karar vermek üzere Bilim Kurulunun Mays ay bandaki tavsiyesini bekliyor.

Her ey Virüsün Seyrine Bal

TFF Bakan Nihat Özdemir,yeni bir karar almak ve liglerin balama tarihini netletirmek için Maysn ilk haftasnda Bilim Kurulundan gelecek haberi beklediklerini söyledi. Özdemir,u an için en iyi seçenein ligleri Haziranda kald yerde devam ettirip sonuçlandrmak olduunu,maçlarn seyircili ya da seyircisiz olmasna Bilim Kurulunun tavsiye kararna göre karar vereceklerini kaydetti. Maçlar seyircili oynatmaktan yana olduklarn anlatan Özdemir, balama tarihi dahil tüm kararlar vermek için her eyin virüsün seyrine bal olacan dile getirdi.

Alt Liglerde Iklandrma Sorunu

En çok merak edilen konulardan biri ise takmlarn liglere nasl hazrlanaca. Teknik adamlar,neredeyde 3-5 ay oymayan futbolcularn hazrlanmas için en az 4-6 haftalk antrenman sürecine ihtiyaç olduunu ifade ediyor.

Bir de alt liglerin durumu var. Alt liglerde hava scaklna kar maçlar nasl oynanacak?. Iklandrmal stadn olmad ehirler bu konuda büyük sorun yaayacak gibi.

Ana Sayfaya Git