Hakkari'de geleceğin dağcıları yetişiyor

Huzur ve güven ortamının sağlanması ve yasaklı bölgelerin turizme kazandırılmasıyla doğa sporlarına olan ilginin arttığı Hakkari'de geleceğin dağcıları yetiştiriliyor.

Haberler 03.10.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Etrafnda 60tan fazla yüksek rakml zirvenin bulunduu kentte, son zamanlarda il dndan gelen sporcularnda katlmyla yaplan kaya trmanlar, da bisikleti ve trekking gibi etkinlikler doa sporlarna olan ilgiyi artrd.

Türkiye Daclk Federasyonu (TDF) l Temsilcilii ile Cilo Sat Gölleri ve Buzullar Daclk ve Doa Sporlar Dernei de (CSAD), gençlere bu konuda eitim vermek amacyla kaya trman kursu balatt. Aralarnda usta daclarn da bulunduu eitmenler, Merzan Mahallesindeki parkurda doaseverlere trman srasnda dikkat edilmesi gereken hususlar, güvenlik önlemleri gibi konularda eitim veriyor.

TDF Hakkari l Temsilcisi ve CSAD kurucu üyesi Naci Ertunç, gazetecilere yapt açklamada, son zamanlarda kentte doa sporlaryla ilgili birçok etkinlik düzenlendiini söyledi. Hakkarinin daclk sporuna en elverili bölgelerden biri olduunu belirten Ertunç, baarl daclarn yetimesine katk sunmak amacyla kaya trman eitimlerine baladklarn aktard.

TÜRKYENN ALPLER

Corafik özellikleriyle Hakkarinin Türkiyenin Alpleri olarak nitelendirildiini bildiren Ertunç, öyle konutu:

Buras dalk bir bölge. Hakkari, Yüksekova, emdinli ve çukurcada 60dan fazla zirvenin bulunduu dalar var. Bölge daclk, k sporlar, rafting, paraüt gibi sporlara çok elverili. çok zor bir faaliyet olan dacl Hakkaride gelitirmemiz gerekiyor. Elimizden geldii kadar bu sporu bizden sonraki nesillerle daha ileri seviyelere yükseltmeye çalyoruz. Ayn zamanda Hakkariyi tantarak turizm potansiyelini de artrmay amaçlyoruz.

2 yldr kentteki doa sporlar faaliyetlerine katldn aktaran Ömer Faruk Akan ise doa sporlarna olan ilginin arttn dile getirdi. Gençlerin sokakta dolamak yerine spor yapmay tercih ettiini vurgulayan Akan, Bu spor benimde ilgimi çekti ve iki yldr içindeyim. stanbulda oturmama ramen gitmek istemiyorum. Burada kalp sürekli etkinliklere katlmak istiyorum. Umarm bu etkinlikler artar. dedi.

Sporculardan Sevda Biçer de ilin corafyasnn güzel olduuna iaret ederek bütün doaseverlerin ön yarglarn krarak Hakkariye gelmelerini istedi.

Ana Sayfaya Git