İkinci yarının lideri Beşiktaş

Süper Lig’in ikinci yarısında çıktığı 13 maçta 10 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 33 puan toplayan Beşiktaş, ikinci yarının lideri oldu. Siyah-beyazlılar topladığı 33 puanla, liderle arasındaki puan farkını da 3’e indirerek şampiyonluk potasına girdi.

Haberler 01.05.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Süper Ligin ikinci yarsnda Beikta frtnas esiyor. Siyah-beyazllar ligin ikinci yarsnda çkt 13 maçta toplad 33 puanla ampiyonluk yarna ortak olurken, ikinci yarnn da en çok puan elde eden ekibi oldu. Devre arasnda kadrosunu Burak Ylmaz, Mirin, Muhayer Oktay ve Shinji Kagawayla takviye eden siyah-beyazllar, özellikle son 6 haftada toplad 18 puanla formunun zirvesine çkt ve lider Baakehirle arasndaki 13 puanlk fark 3e indirdi. kinci yarya Akhisarspor galibiyetiyle balayan ancak sonrasnda sahasnda BB Erzurumspor ile berabere kalan Beikta Antalyaspor, Bursaspor ve Yeni Malatyaspor karlamalaryla 3 maçlk galibiyet serisi yakalamt. Bu maçlarn ardndan önce Fenerbahçe ile 3-3 ardndan da Kayserispor ile 2-2 berabere kalan siyah-beyazllar, üst üste alnan 2 beraberlikle birlikte zirvenin oldukça uzanda kalmt. 90+3. dakikada Kagawann att golle kazanlan Atiker Konyaspor mücadelesinden sonra Beiktan bilei bükülmedi ve siyah-beyazllar üst üste 6 maç kazanarak ikinci yarda toplamda 33 puan toplayarak bu alanda zirveye çkt.

Burak Ylmaz etkisi

kinci yarda oynanan 13 maçta toplad 33 puanla zirveye çkan Beikta, atlan gol says anlamnda da rakiplerini geride brakt. Devre arasnda Babelin Fulhama transfer olmasnn ardndan taktik deiikliine giden ve kanat futbolunu rafa kaldran Teknik Direktör enol Güne, özellikle Ljajic ve Burak Ylmaza göre bir sistem oturttu. Pas oyunuyla hücumdaki etkisini de ortaya koyan siyah-beyazllar, 13 maçta rakip fileleri tam 38 kez sarsarken bu alanda rakiplerini de geride brakt. Beiktan ardndan ligde en fazla gol atan takm 32 golle Galatasaray oldu. Devre arasnda transfer edilen Burak Ylmaz, 12 maçta 11 gol atarken, Adem Ljajic de ikinci yarda boy gösterdii karlamalarda 6 gol atp 7 de asist yaparak Beiktan en büyük kozu oldu.

Ana Sayfaya Git