Karayoluyla gönderilen hakemler ölümden döndü, maçı yönetip uçakla döndü

DİYARBAKIR'dan Rize'ye olumsuz hava koşulları nedeniyle uçakla gönderilme istekleri Futbol Federasyonu tarafından kabul edilmediği için karayolu ile gitmek zorunda kalan 4 hakemin bulunduğu araç, Rize'ye 55 kilometre kala kontrolden çıkarak takla attı.

Haberler 23.01.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölümden dönen hakemler, hastanede yaplan tedaviden sonra çayelispor- Serhat Ardahanspor Bölgesel Amatör Ligi maçn yönetti. Hakemler, Federasyonun onayyla Diyarbakra uçakla döndü.

Yetkililer uçak tahsisi ile ilgili Federasyon yönetiminin ald bir karar olduunu ve hakemlerin kazadan sonra durumlarnn iyi olmas nedeniyle kendi istekleri ile maç yönettiklerini bildirdi.

Rizenin çayeli ilçesinde dün oynanan çayelispor- Serhat Ardahanspor Bölgesel Amatör Ligi (BAL) maçn yönetmek üzere Futbol Federasyonu tarafndan Diyarbakr bölgesinden Abdullahtif Ayhan, Recep lker Kor, brahim Aksoy ve Ula çelike görev verildi. Hava ve yol durumunu aratran hakemler, havann kar yal ve yollarn buzlu olmasndan dolay Futbol Federasyonuna e-mail göndererek,, Rizeye uçak ile gitmek istediklerini bildirdi. Federasyonun olumsuz yant vermesi üzerine hakemler bir kez daha yolun hava koullarn detayl anlatan ve yolun 600 kilometre olduunu, yönetmelik gerei 500 kilometreden uzak mesafelere uçak ile gidilmesini hatrlatan bir mail daha att. Bu maile de olumsuz yant alan hakemler, Federasyon yetkilisi tarafndan Bölgesel Maç Atama sorumlusu ve Diyarbakr l Hakem Kurulu Bakan brahim Bozana ikayet edildii ileri sürüldü. Bozann da uçakla gidemeyeceklerini bildirildii hakemler maça karayolu ile gitmeye karar verdi.

ALES 4ÜNCÜ HAKEMN MAçA GTMESNE ZN VERMED, ARAç TAKLA ATTI

Hakemler, Diyarbakrdan Rizeye gitmek için hazrlanrken, maçn 4üncü hakemi olarak atanan Ula çelikin, ailesinin kötü hava koullar nedeniyle karayolu ile Rizeye gitmesini istememesi üzerine maça gitmekten vazgeçti ve yerine maça hakem atama komisyonu tarafndan Abdulkadir Kezer hakem kadrosuna dahil edildi.

Hakem ve yardmclar, Federasyondan uçak bileti tahsis etmemesi nedeniyle karayolu ile Diyarbakrdan Erzurum ve Trabzon üzerinden Rizeye giderken, Rizeye 55 kilometre kala Ovit Da mevkiinde bulunduklar araç Cumartesi günü saat 20.00 sralarnda yolun sisli olmas ve görü uzaklnn 10 metrenin altna dümesi nedeneyle sürücünün kontrolünden çkarak takla att. Diyarbakrdan Rizeye kadar 9 saat süren yolculuktan sonra kaza yapp araçlar takla atan 4 hakem, geceyi hastanede geçirdi.

HAKEMLER UçAK LE DÖNDÜ

Kaza sonucu takla atan araçtan ölümden dönen hakemler hastanedeki tedavilerinin altnda dün saat 13.00de oynanan çayelispor- Serhat Ardahanspor maçna çkt. Maç yöneten hakemler daha sonra uçak ile Diyarbakra gönderildi.

Gelimeleri örenen ve tepki gösteren adlarn vermek istemeyen baz hakemler, arkadalarnn ölümden döndüü kazadan Federasyon ve bölgedeki hakem kurulunu sorumlu tatarken, Hakemler kazada ölse, sorumlusu kim olacakt? Bu hakemlerin ailelerine kim hesap verecekti?Kötü hava koullarn ve bu kadar uzun yola yönetmelikte uçak ile gidilmesi maddesi olmasna ramen hakemler neden karayolu ile gönderiliyor? Kaza geçirip ölümden dönen hakemlere nasl maç yönettiriliyor? anlurfa bölgesinde ayn klasmandaki hakemleri Karadeniz bölgesine uçak ile gönderilirken, Diyarbakrl hakemler neden srar ile karayolu ile gönderilmitir?. Bunun hesabnn verilmesi gerekir diye konutu.

Yetkililer ise bölgesel maçlarda görev alan hakemlerin uçak tahsis edilmesi ile ilgili Federasyon yönetimin ald bir karar olduunu ve bu kararda belirli mesafelerin söz konusu olduunu belirti. Yetkililer, kaza yapan arkadalarnn kazadan yara almadan kurtulmalarnn kendileri için bir teselli olduunu ve kazadan sonra maç yönetme kararn da salk durumlar iyi olmas nedeniyle kendileri tarafndan karar verildiini söylemekle yetindi.

Ana Sayfaya Git