Kayısı bahçesinden milli takım kampına

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde ablasına özenerek güreşe başlayan Esra Güler (15), gösterdiği başarı sonucunda milli takım kampına davet edildi.

Haberler 15.06.2019 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çermik ilçesinde ablasna özenerek güree balayan Esra Güler (15), gösterdii baar sonucunda milli takm kampna davet edildi.

Yaklak be yl önce Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) snavlarna hazrlanan ablas Msra ile çermik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonuna giden Esra Güler, onlarn gürelerini izleyerek kendisi de bu brana yöneldi.

Ailesi ile öretmenlerinin desteini alan, ardndan 2 yl süresince kendisini gelitiren Güler, son 3 ylda bir Türkiye ampiyonluu, iki de Türkiye ikincilii elde etti.

Esra: Güre derslerimi olumsuz etkilemiyor

Esra Güler, ablasna özenerek güree baladn vurgulayarak, Bu salonda ablam antrenmanlarn yapyordu. Ben de evden kaçp onu izlemeye geliyordum. Ablam da bazen beni getiriyordu. Houma gitti ve ben de güree burada baladm. Güre derslerimi olumsuz etkilemiyor. ifadelerini kulland.

Ailesine ekonomik destek salamak için yaz tatillerinde mevsimlik içi olarak ehir dna gittiini belirten Güler, Üç ay boyunca kays ve fndk toplamaya gidiyorum. Bu nedenle antrenman yapamyorum. Sadece okul zamanlarnda antrenmanlara gelebiliyorum. Hedefim Türkiyeye dünya ampiyonluu kazandrmak. diye konutu.

Karakoç: Kays bahçesinden alp milli takma götürdük

çermik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eitimi Öretmeni Ferhat Karakoç, Esra Gülerin yeteneini katld ilk antrenmanda fark ettiklerini söyledi.

Bölgedeki ailelerin, kz çocuklarnn güre sporuyla ilgilenmesine genelde scak bakmadna iaret eden Karakoç, Esra Gülerin ailesinin ise aksine çocuklarn desteklediini vurgulad.

Karakoç, Güler ailesinin çocuklaryla mevsimlik içi olarak Malatyaya ve Karadeniz Bölgesine çalmaya gittiine iaret ederek, öyle konutu:

Esra geçen yl da milli takma seçildi. Biz Esray kays bahçesinden alp milli takma götürdük. Örencimiz Türkiye ampiyonas finalinde yenildii rakibine, kampta tekrar malup oldu. çünkü o arada antrenman yapamamt. ki aylk dönemde mevsimlik ite çalacana antrenman yapsayd, belki de Avrupa ampiyonu olurdu. Kstl imkanlarla bu baary gösteren Esra, iyi artlar salanmas durumunda daha büyük baarlar kazanr. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git