Kayyum destek verdi 8 madalya geldi

Diyarbakır’ın kayyum görevlendirilen Kayapınar Belediyesi’nin desteğiyle turnuvalara katılmaya başlayan Görme Engelliler Spor Kulübü, Denizli’de yapılan şampiyonadan 8 madalya ile döndü. Kulüp Başkanı Mehmet Emin Erdoğan, “Geçmişteki yönetimlerden destek bulamamıştık. Kayyum gelmesiyle beraber onların desteğiyle müsabakalara gitmeye başladık. Onları mahcup da etmedik” dedi.

Haberler 07.03.2018 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar Belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Dr. Ozan Balcnn verdii destekle müsabakalara gitmeye balayan görme engelli sporcular, kulüp olarak 10-12 ubat tarihleri arasnda Denizlide düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Judo ampiyonasndan 4 altn ve 4 bronz madalya ile döndü. Belediye bünyesine dahil edilerek, kurulan Kayapnar Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü adna yaran sporcular aldklar madalyalar Afrinde ehit olan askerlere ve ailelerine armaan etti.

Önceki yönetimlerden destek bulamamtk

Önceki yönetimlerden destek bulamadklarn ve yarmalara katlamadklarn belirten Kayapnar Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Bakan Mehmet Emin Erdoan, Diyarbakr temsilen 4ü altn 4ü de bronz olmak üzere 8 madalya aldk. Kayyumlarn gelmesiyle beraber destek görmeye baladk. Kayapnar Belediye Bakan Dr. Ozan Balcya buradan teekkür ediyorum. Belediye olarak görme engellileri destekliyorlar. Onlarn desteiyle müsabakalara gittik. Allaha ükür onlar mahcup da etmedik. çocuklarmz her türlü alanda çaltrabiliyoruz. Önümüzde Afyonkarahisarda yaplacak olan futbol müsabakas da var. u anda ona hazrlanyoruz. Görme engelliler camias olarak aldmz madalyalar Afrinde Zeytin Dal Harekatnda ehit olan askerlerimiz ve aileleri adna aldmz belirtmek istiyorum. Gözlerimiz görmüyor olabilir ama gönül gözümüz ve dualarmz askerlerimizle beraberdir. Yanlarndayz diye konutu.

Müsabakadan birincilikle dönen ve Batman Üniversitesi Beden Eitimi Bölümü örencisi olan Seyfettin Klnç (21), Türkiye birincilii ve il birincilii olmak üzere birçok madalyam var. Milli takma kadar yükseldim. Bu sporu severek yapyorum. Bu spor sayesinde de Batman Üniversitesinde Beden Eitimi Bölümünü okuyorum. Bu da bana sporun ekstra bir faydas oldu. Bundan dolay çok onurlu ve gururluyum. Arkadalarmn da ayn ekilde baarlarnn devamn temenni ediyorum. Bütün takm adna gururlandmz ve Türkiye ampiyonasndan alnmzn akyla döndüümüzü belirtmek istiyorum. Hedefim ülkemi uluslararas arenada temsil etmek. Birkaç defa direkten döndüm. Umarm bu sefer yaklarz ifadelerini kulland.

Mehmetçiklerimiz için yartk

ki yldr Judo ile uraan yüzde 64 görme engelli sporcu Ayegül Özba, Zeytin Dal Harekatnda ehit olan Mehmetçikler için yartklarn vurgulayarak, unlar kaydetti:

Türkiye birincilii ve üçüncülüü olmak üzere birçok madalya aldm. çok mutluyum ve umarm ülkemi uluslararas müsabakalarda temsil etmek nasip olur. nallah bu madalyalarmla beden eitimi bölümünü okumay düünüyorum. Müsabakalarda Zeytin Dal Harekatnda ehit olan Mehmetçiklerimiz ve aileleri için yartk.

Ana Sayfaya Git