Köydeki kızların bocce şampiyonası heyecanı

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Başköy Ortaokulu'nda okuyan kız öğrencilerden oluşan takım, Bocce Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmanın heyecanını yaşıyor.

Haberler 23.05.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baköy Ortaokulunun kz örencileri, 2 yl önce okulun beden eitimi öretmeni Gamze Özgün çalar sayesinde bocce sporu ile tant.

çalarn giriimi ile kz örencilerden oluan takm, ilçede birinci olduktan sonra rnakta da il birinciliini elde etti.

rnak bölge ampiyonasnda temsil etme hakk kazanan takm, Malatyada düzenlenen okul sporlar bocce bölge yarmasnda birinci oldu. Takm, 30-31 Maysta Antalyada düzenlenecek Türkiye Bocce ampiyonasnda bölgeyi ve rnak temsil edecek olmann gururunu yayor.

- Örenciler çok yetenekli

Milli sporcu ve beden eitimi öretmeni çalar, AA muhabirine yapt açklamada, amaçlarnn rnak en iyi ekilde temsil etmek olduunu belirterek, örencilerin bocce sporu konusunda çok yetenekli olduunu söyledi.

ampiyona katlmann mutluluunu yaadklarn kaydeden çalar, amaçlarn Türkiye ampiyonasndan kupa ve madalyalar ile dönmek olduunu aktard.

Takmda yer alan Bircan Erdoan da bocce adn ilk duyduklarnda çok ardklarn dile getirerek, Gamze öretmenimiz bize bu oyunu öretti ve biz de çok sevmeye baladk. çok elenceli bir oyundu. Hedefimiz Antalyada yaplacak olan maçlarda birinci olmak, kupa ve madalyalar almaktr. Bize bu imkan tanyan herkese çok teekkür ediyorum. dedi.

Örencilerden Yonca Kösen ise bocce sporunu 2 yl önce öretmenleri sayesinde örendiklerini söyledi.

Zamanla bu sporu çok sevdiklerini aktaran Kösen, Antalyada yaplacak olan ampiyonada rnak adn en iyi ekilde duyurmak için elimizden geleni yapacaz. çok iyi hazrlandk. Büyük bir heyecan yayoruz. Bize bu imkan salayan herkese teekkür ederim. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git