Görüş Bildir

Köydeki kızların bocce şampiyonası heyecanı

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Başköy Ortaokulu'nda okuyan kız öğrencilerden oluşan takım, Bocce Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmanın heyecanını yaşıyor.

Köydeki kızların bocce şampiyonası heyecanı

Başköy Ortaokulunun kız öğrencileri, 2 yıl önce okulun beden eğitimi öğretmeni Gamze Özgün Çağlar sayesinde bocce sporu ile tanıştı.

Çağlar'ın girişimi ile kız öğrencilerden oluşan takım, ilçede birinci olduktan sonra Şırnak'ta da il birinciliğini elde etti.

Şırnak'ı bölge şampiyonasında temsil etme hakkı kazanan takım, Malatya'da düzenlenen okul sporları bocce bölge yarışmasında birinci oldu. Takım, 30-31 Mayıs'ta Antalya'da düzenlenecek Türkiye Bocce Şampiyonası'nda bölgeyi ve Şırnak'ı temsil edecek olmanın gururunu yaşıyor.

- Öğrenciler çok yetenekli

Milli sporcu ve beden eğitimi öğretmeni Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının Şırnak'ı en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirterek, öğrencilerin bocce sporu konusunda çok yetenekli olduğunu söyledi.

Şampiyona katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Çağlar, amaçların Türkiye şampiyonasından kupa ve madalyalar ile dönmek olduğunu aktardı.

Takımda yer alan Bircan Erdoğan da bocce adını ilk duyduklarında çok şaşırdıklarını dile getirerek, "Gamze öğretmenimiz bize bu oyunu öğretti ve biz de çok sevmeye başladık. Çok eğlenceli bir oyundu. Hedefimiz Antalya'da yapılacak olan maçlarda birinci olmak, kupa ve madalyalar almaktır. Bize bu imkanı tanıyan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrencilerden Yonca Kösen ise bocce sporunu 2 yıl önce öğretmenleri sayesinde öğrendiklerini söyledi.

Zamanla bu sporu çok sevdiklerini aktaran Kösen, "Antalya'da yapılacak olan şampiyonada Şırnak adını en iyi şekilde duyurmak için elimizden geleni yapacağız. Çok iyi hazırlandık. Büyük bir heyecan yaşıyoruz. Bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi