Köylüler kurdukları ligle dostluklarını pekiştiriyor

Kızıltepe ilçesinde lig kuran köylüler, dostluklarını futbolla pekiştiriyor. Ligde 20 köy takımı yer alırken, köylüler karşılaşmalar nedeniyle her hafta bir araya gelerek kaynaşıyor. Yaklaşık 5 bin kişinin takip ettiği ligin sosyal medya hesabında ise karşılaşmalara ilişkin yorumlar yapılıyor.

Haberler 13.12.2017 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepede köylüler, dostluklar kalc klmak ve köyler arasndaki balar gelitirmek amacyla futbol ligi kurdu. Birbirine komu 20 köyün gençlerinden oluan takmlarn yer ald ligde, her hafta köyler birbirine konuk oluyor. Dostluk ve Fair-Play ruhuyla oynanan karlamalarda kazanan ve kaybeden takmlarn oyuncular hep birlikte fotoraf çektirmeden sahadan ayrlmyor. Karlamalar nedeniyle köy halklar da birbirine konuk olup, birlikte maç izliyor. Ligin, yaklak 5 bin kiinin takip ettii Kzltepe köy takmlar adl bir sosyal medya sayfas da bulunuyor. Bu sayfa üzerinden bir araya gelen vatandalar, karlamalar hakknda yorumlar yaparken, baz maçlar da bu hesap üzerinden organize ediyorlar.

Erdem: Maçlar izlemek için geliyorum

Krsalda çaltn ve hafta sonlar maçlar izlemek için Küçükayrk köyüne geldiini belirten Musa Erdem, Bu köyde oturuyorum. Yaplan çok doru bir ey. nsanlar birbirleriyle kaynayorlar. Futbol güzel bir eydir, enliktir dedi.

Vural: Sa, solu ve da deil topu benimsediler

Köylülerden Ali Vural, köylerin spor alanndaki çalmalarna tam destek verdiini kaydederek, Gençler, sporla kaynayor. Tüm köylerdeki dargnlklar sporla ortadan kalkyor. Gençlerin pekimesi, sporla bir araya gelmesi iyi bir ey, herkesin houna gidiyor. Bu spor müsabakalar sayesinde köylüler saa, sola ve daa gideceklerine, topu daha benimsemiler ve sevmiler. Biz de takdirle karlyoruz. Gençler önemlidir. Sporcular isterse bizler de yemek yapyoruz ve bir araya geliyoruz. Her hafta bir karde takm geliyor diye konutu.

Köylüler üzerindeki souk hava kayboldu

Daha önce köylüler arasnda souk bir havann olduunu ancak bu havann futbol sayesinde daldn anlatan Abdulhamit Vural ise, 20nin üzerinde köy takmmz var. Genellikle çalan bir kesim olduu için bir hafta öncesinden kararlatrlp maç yaplyor. Gençler hem bo zamanlarn deerlendiriyor hem de birbirlerini tanyor. Futbol sayesinde yekvücut oluyorlar ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git