Meryem Bekmez dünya ikincisi oldu

Diyarbakırlı Milli sporcu Meryem Bekmez, Kenya'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda kızlar 5000 metre yürüyüş finalinde gümüş madalya elde etti.

Haberler 16.07.2017 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kenyada düzenlenen Dünya Yldzlar Atletizm ampiyonasnda milli sporcumuz Diyarbakrl Meryem Bekmez, kzlar 5 bin metre yürüyü finalinde gümü madalya kazanarak Türkiye ve Diyarbakrn gruru oldu.

TÜRKYENN GURURU OLAN MERYEM

Uluslararas Atletizm Federasyonlar Birlii (IAAF) tarafndan bakent Nairobideki Moi Uluslararas Spor Merkezinde yaplan ampiyonada kzlar 5000 metre yürüyü finalinde yaran Kayapnar Belediyenin sporcu olan Meryem Bekmez, 22.32.79luk zamanlamasyla dünya ikincisi olmay baard.

TÜRKYENN KNC MADALYASI OLDU

Meryem Bekmezin elde ettii gümü madalyann ardndan Türkiyenin ampiyonadaki madalya says böylece 2ye yükselmi oldu. 17 yandaki Mizgin Ay, kzlar 100 metre finalinde 11.62lik derecesiyle birinci olarak altn madalya kazanmt.

lk kez 1999da Polonyada düzenlenen ampiyona, IAAFnin yldzlar kategorisinde bölgesel ampiyonalara odaklanma karar nedeniyle son kez Kenyada gerçekletiriliyor. Dünya Yldzlar Atletizm ampiyonas, bugün sona erecek.

EHT VE GAZLERE ARMAAN OLSUN

Baars Türkiyeyi sevince boan Diyarbakrn gururu Meryem Bekmezin baarl Antrenörü çetin Aslan, mutluluunu öyle anlatt.

Gururlu ve mutluyuz. Kzmz Meryem üzerine düeni laykyla yerine getirerek, Türkiyeye önemli bir baar getirmitir. Dünya ikincilii alarak, istiklal marmz okutmu, bayramz Kenyada dalgalandrltr. Bu baarda, özellikle tüm imkanlar bize seferber eden, destek olan l Valimiz sayn Hasan Basri Güzelolu, Kayapnar Belediyesi Bakan sayn Mustafa Klç ile Genzlik Hizmetleri ve Spor l Müdürümüz Mehmet Demire teekkür ediyorum. Ve baarmz onlara armaan ediyoruz. Bugün tarihi bir gün. Özellikle, 15 Temmuz darbe giriiminin sene-i devriyesindeyiz. Aldmz bu baary ehitlerimize ve gazilerimize armaan ediyoruz.

Ana Sayfaya Git