Görüş Bildir

Meryem Bekmez dünya ikincisi oldu

Diyarbakırlı Milli sporcu Meryem Bekmez, Kenya'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda kızlar 5000 metre yürüyüş finalinde gümüş madalya elde etti.

Meryem Bekmez  dünya ikincisi oldu

Kenya'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda milli sporcumuz Diyarbakırlı Meryem Bekmez, kızlar 5 bin metre yürüyüş finalinde gümüş madalya kazanarak Türkiye ve Diyarbakır'ın gruru oldu.

TÜRKİYENİN GURURU OLAN MERYEM

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından başkent Nairobi'deki Moi Uluslararası Spor Merkezi'nde yapılan şampiyonada kızlar 5000 metre yürüyüş finalinde yarışan Kayapınar Belediyenin sporcu olan Meryem Bekmez, 22.32.79'luk zamanlamasıyla dünya ikincisi olmayı başardı.

TÜRKİYENİN İKİNCİ MADALYASI OLDU

      Meryem Bekmez'in elde ettiği gümüş madalyanın ardından Türkiye'nin şampiyonadaki madalya sayısı böylece 2'ye yükselmiş oldu. 17 yaşındaki Mizgin Ay, kızlar 100 metre finalinde 11.62'lik derecesiyle birinci olarak altın madalya kazanmıştı.

    

İlk kez 1999'da Polonya'da düzenlenen şampiyona, IAAF'nin yıldızlar kategorisinde bölgesel şampiyonalara odaklanma kararı nedeniyle son kez Kenya'da gerçekleştiriliyor. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası, bugün sona erecek.

ŞEHİT VE GAZİLERE ARMAĞAN OLSUN

Başarısı Türkiye'yi sevince boğan Diyarbakır'ın gururu Meryem Bekmez'in başarılı Antrenörü Çetin Aslan, mutluluğunu şöyle anlattı.

"Gururlu ve mutluyuz. Kızımız Meryem üzerine düşeni layıkıyla yerine getirerek, Türkiye'ye önemli bir başarı getirmiştir. Dünya ikinciliği alarak, istiklal marşımızı okutmuş, bayrağımızı Kenya'da dalgalandırlıştır. Bu başarıda, özellikle tüm imkanları bize seferber eden, destek olan İl Valimiz sayın Hasan Basri Güzeloğlu, Kayapınar Belediyesi Başkanı sayın Mustafa Kılıç ile Genzlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Mehmet Demir'e teşekkür ediyorum. Ve başarımızı onlara armağan ediyoruz. Bugün tarihi bir gün. Özellikle, 15 Temmuz darbe girişiminin sene-i devriyesindeyiz. Aldığımız bu başarıyı şehitlerimize ve gazilerimize armağan ediyoruz.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi