Nişanlısı ile çalıştı, girdiği ilk turnuvada Türkiye 3’üncüsü oldu

Diyarbakırlı Nesrin Demir’in kendisini savunmak için başladığı kick boks sporu, hayatında tutkuya dönüştü. Spor yaptığı alanda tanıştığı nişanlısı ile müsabakalara hazırlanan Demir, girdiği ilk turnuvada Türkiye 3’üncüsü olmayı başardı.

Haberler 25.01.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

26 yandaki Nesrin Demir, iki yl önce kendisini savunmak için kick boks eitimi almaya karar verdi. Aklnda sadece kendisini rahatsz edecek ahslara kar koyma fikri ile yola çkan Nesrin Demir için kick boks bir süre sonra tutkuya dönütü. Demir, kendisini çaltran antrenörü ile bir süre sonra nianlanmaya karar verdi. Nianlsnn da desteini arkasna alan Demir, aka dönütürdüü sporu profesyonellie dökmeye karar verdi. Geçtiimiz hafta Antalyada düzenlenen Türkiye turnuvasna katlan Demir, ilk müsabakasnda Türkiye 3üncüsü olmay baard. Demirin en büyük hayali, milli takma seçilerek ülkesini uluslararas arenada temsil edip madalyalar kazanmak.

Savunma isteinden spor tutkusuna

26 yandaki Nesrin Demir, iki yldr aktif bir ekilde bu sporu yaptn söyledi. lk balarda kendisini savunmak için bu spora baladn kaydeden Demir, Diyarbakrda yaam kadnlar için çok zor. Kick boksa baladktan sonra bu sporu çok sevdim. ki sene boyunca hemen her gün hiç ara vermeden spor yaptm. Ardndan Antalyada düzenlenen Türkiye turnuvasna katldm. lk katldm müsabaka olmasna ramen burada üçüncülük derecesi elde ettim, bu beni çok motive etti. Bundan sonraki hedefim, milli takm adna müsabakalara katlp baarlar elde etmek dedi.

Demirin nianls ve antrenörü olan Güney Yakar ise, 29 yanda olduunu ve uzunca bir süredir kick boksla urap antrenörlük yaptn söyledi. Nesrin Demir ile iki yl önce tantklarn kaydeden Yakar, öyle konutu:

Kendisini savunmak için bu spora balad. çaltkça ondaki cevheri kefettik ve müsabakalara hazrladk. Nitekim katld ilk Türkiye ampiyonasnda da ilk 3e girdi. Bundan sonras için üzerine koyabileceini, devam edebileceini düünüyoruz. Baarsnn devam için elimizden ne geliyorsa yapacaz. Hedefimiz, Nesrini milli takma yükseltmek ve uluslararas müsabakalarda Türkiyeyi temsil etmesini salamak.

Ana Sayfaya Git