Okulun arka bahçesinden şampiyonluğa

Diyarbakırlı görme engelli lise öğrencisi Serap Demirkapu, okulunun arka bahçesinde hazırlandığı atletizm müsabakalarında cirit atmada Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.

Haberler 03.05.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Görme Engelliler Federasyonunun 17-19 Nisan tarihleri arasnda Bursada düzenledii atletizm ampiyonasna okulunun arkasndaki küçük bir bahçede hazrlanan Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son snf örencisi Serap Demirkap, B3 grubunda yaplan müsabakalarda rakiplerini geride brakarak cirit atmada Türkiye ampiyonu oldu. 2017 ylnda da Almanyann Berlin kentinde düzenlenen Dünya Atletizm Grand Prix müsabakalarnda dünya ikincisi olan Demirkapunun amac milli takm formas giyerek dünya ampiyonu olmak.

Ciritimiz yoktu çubuklarla çalyorduk

Beden Eitimi Öretmeni Remzi Atl ile ilk çalmaya baladklarnda ciritlerinin olmadn ve çubuklarla çaltklarn ifade eden Demirkapu, Sonra bugünlere geldim. Hedefim milli takma girmek, adm dünya ampiyonasna yazdrmak ve 2020 olimpiyatlarnda birinci olmak. Ders aralarnda okulun arka bahçesinde zor artlar altnda çaltm. Daha iyi imkanlar salanrsa dünya ampiyonu da olabilirim. Benim gibi görme engeli olan arkadalarma söyleyebileceim tek ey kendilerine her zaman güvenleri olsun. Bundan daha önemlisi ailelerinin, öretmenlerinin, etrafndaki arkadalarnn onlara verecei destek olmal. Ben hem ailemden hem arkadalarmdan hem de özellikle Remzi hocamdan çok destek gördüm dedi.

Ana Sayfaya Git