Olaylar abartıldı

Siirt Valiliği, 1. Amatör Lig'de mücadele eden Şirvanspor ve Eruh Gençlikspor karşılaşması sonrası yaşanan gerginlikte Eruh Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç'a saldırıda bulunulduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Haberler 29.03.2019 - 02:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilikten, önceki gün yaplan maçn ardndan yaanan gerginlie ilikin yaplan açklamada, karlama sonras Eruh Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murtaza Dayança saldrda bulunulduuna ilikin haberlerin gerçei yanstmad bildirildi.

Karlamada, Eruh taraftar grubunun, koruma amaçl jandarma ekiplerince güvenlik koridoruna alnd ifade edilen açklamada, taraftarn sahaya girerek hakemlere yönelik saldr giriiminin engellenmesi amacyla 6 noktada güvenlik önlemi alnd aktarld.

DDALAR GERçE YANSITMIYOR

Açklamada, misafir ve ev sahibi takmn seyircilerinin sahaya girmesinin, kolluk güçlerince engellenerek sahaya seyirci girmesinin önlendii belirtilerek, unlar kaydedildi:

Yaanan olaylar, futbolcularn soyunma odalarna kolluk kuvvetleri nezaretiyle geçmeleri salanarak son bulmu, konuk takm otobüsüne kadar polis ve jandarma eliinde koridor oluturularak refakat edilmi, konuk takmn ilçe dna güvenli bir ekilde sevki salanmtr. Baz basn yayn organlar ve internet sitelerinde yer alan, Eruh Kaymakamna saldrld eklindeki haberler aslszdr. Kaymakam Dayança herhangi bir saldrda bulunulmamtr.

Ana Sayfaya Git