Paramız olsaydı şampiyon olurduk

Maddi imkansızlıklar yüzünden son dört yıldır şampiyonlukları kıl payı kaçıran Erganispor'dan veryansın.

Haberler 01.04.2018 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Süper Amatör Futbol Liginde son dört sezonu ikinci srada bitiren Ergani sporda Bakan Ekrem Senvar, durum deerlendirmesi yapt ve çarpc açklamalarda bulundu. 26 maçta sadece bir kez yenilmelerine ramen ampiyonluu 1 puan farkla kaçrdklarn belirten Senvar, maddi imkanlar açsndan rakiplerle mücadele edecek düzeyde olmadklarn dile getirdi. Senvar, masa ba oyunlar ve hakem hatalarnn kendi takmnn aleyhinden olmasndan da yaknd.

MADD MKANSIZLIKLAR

Senvar,26 maçta 23 galibiyet aldk. ki beraberlik ve bir yenilgimiz var. 94 gol atp 15 gol yedik. Liderle aramzda sadece 1 puan olutu.71 puan topladk. Burada bata Mehmet Kanat hocama, yöneticilerimize ve tüm sporcularmza özverili maddi imkanszlklara ve hakem oyunlarna ramen dört yldr ikinci bitiriyoruz. lçeye büyük heyecan veriyoruz. Ama üzülerek ifade ediyorum ki her yl ampiyon masa banda belirleniyor. Bu yl özellikle Diyarbakrda oynadmz Mezopotamya maçnn ikinci yarsnda tek kale oynadk. Fakat net penaltmz verilmedi. Hakemler hata yapabilir ama art niyetli olmaya haklar yoktur. Dier maçlarmzda da hatalar oldu ve bunlar futbolun doas gerei normal karladk. Fakat Mezopotamyaspor maçndaki hatann art niyetli olduunu düünüyoruz dedi.

AMPYONLUKLARI KAçIRDIK

Maddi imkanszlklara ramen son derece baarl olduklarn vurgulayan Senvar,Bu ligde ampiyonluk kadar küme dümeme de var. Erganispor 4 yldr ligi hep ikinci bitirmitir. Bu da hocalarmzn özverili çalmalar sayesindedir. Futbola olan katklarnn ve sevgilerinin göstergesidir. Bizi farkl klan para gücü deil futbola yaptmz yatrmdr. Göreve gelmemizden sonra birçok sporcumuz üniversite kazand, üst liglere transfer oldu. Pilot takmmz Ergani Gençlerbirlii her yl gençlerde ampiyon olarak ilimizi temsil ediyor. Bu da ne kadar doru i yaptmzn göstergesidir. Baar sadece para ile olmad gibi de parasz da olmuyor. Her ey para ile olsayd o zaman bu kadar kurum destei olan takmlar arasnda ikinci olmazdk. Paramz olsayd o zaman bu kadar küçük farklarla ampiyonluu kaçrmazdk. Harcadmz para ile rakipler arasnda uçurum var diye konutu.

Senvar, açklamasnda eski yöneticilere de göndermelerde bulundu. Senvar,Ergani sporu yönetmek kutsal bir görevdir. Fakat ben bu ie hiçbir zaman talip olmadm. Bekledik ki bizden daha iyi yapacak olanlar öne çksn. Hatta bundan bir süre önce bunu açkça deklare ettim. Ne yazk ki kimse aday olmad için kulübü ortada brakmak istemedik. imdi duyuyoruz ki birileri sada solda konuuyor.

60 TLlik aidat ödemeyenler hangi yüzle ve hangi hakla konuuyor? ampiyonluk mücadelesi veren takmn tek bir maçna gelmeyen eski yöneticilerin konumaya hakk yok. çok açk ifade ediyorum bu zatlar bu kulübü üç maça çkaramaz. Konumak kolay, önemli olan icraat. imdiye kadar bu ii yapmaya niyetim yoktu. Fakat icraata gelince ortada olmayan ama mangalda kül brakmayanlar görünce bu ie daha çok sarlacam dedi.

Ana Sayfaya Git