Görüş Bildir

Paramız olsaydı şampiyon olurduk

Maddi imkansızlıklar yüzünden son dört yıldır şampiyonlukları kıl payı kaçıran Erganispor'dan veryansın.

Paramız olsaydı şampiyon olurduk

Diyarbakır Süper Amatör Futbol Ligi’nde son dört sezonu ikinci sırada bitiren Ergani spor’da Başkan Ekrem Senvar, durum değerlendirmesi yaptı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. 26 maçta sadece bir kez yenilmelerine rağmen şampiyonluğu 1 puan farkla kaçırdıklarını belirten Senvar, maddi imkanlar açısından rakiplerle mücadele edecek düzeyde olmadıklarını dile getirdi. Senvar, masa başı oyunları ve hakem hatalarının kendi takımının aleyhinden olmasından da yakındı.

MADDİ İMKANSIZLIKLAR

Senvar,”26 maçta 23 galibiyet aldık. İki beraberlik ve bir yenilgimiz var. 94 gol atıp 15 gol yedik. Liderle aramızda sadece 1 puan oluştu.71 puan topladık. Burada başta Mehmet Kanat hocama, yöneticilerimize ve tüm sporcularımıza özverili maddi imkansızlıklara ve hakem oyunlarına rağmen dört yıldır ikinci bitiriyoruz. İlçeye büyük heyecan veriyoruz. Ama üzülerek ifade ediyorum ki her yıl şampiyon masa başında belirleniyor. Bu yıl özellikle Diyarbakır’da oynadığımız Mezopotamya maçının ikinci yarısında tek kale oynadık. Fakat net penaltımız verilmedi. Hakemler hata yapabilir ama art niyetli olmaya hakları yoktur. Diğer maçlarımızda da hatalar oldu ve bunları futbolun doğası gereği normal karşıladık. Fakat Mezopotamyaspor maçındaki hatanın art niyetli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

ŞAMPİYONLUKLARI KAÇIRDIK

Maddi imkansızlıklara rağmen son derece başarılı olduklarını vurgulayan Senvar,”Bu ligde şampiyonluk kadar küme düşmeme de var. Erganispor 4 yıldır ligi hep ikinci bitirmiştir. Bu da hocalarımızın özverili çalışmaları sayesindedir. Futbola olan katkılarının ve sevgilerinin göstergesidir. Bizi farklı kılan para gücü değil futbola yaptığımız yatırımdır. Göreve gelmemizden sonra birçok sporcumuz üniversite kazandı, üst liglere transfer oldu. Pilot takımımız Ergani Gençlerbirliği her yıl gençlerde şampiyon olarak ilimizi temsil ediyor. Bu da ne kadar doğru iş yaptığımızın göstergesidir. Başarı sadece para ile olmadığı gibi de parasız da olmuyor. Her şey para ile olsaydı o zaman bu kadar kurum desteği olan takımlar arasında ikinci olmazdık. Paramız olsaydı o zaman bu kadar küçük farklarla şampiyonluğu kaçırmazdık. Harcadığımız para ile rakipler arasında uçurum var” diye konuştu.

Senvar, açıklamasında eski yöneticilere de göndermelerde bulundu. Senvar,”Ergani spor’u yönetmek kutsal bir görevdir. Fakat ben bu işe hiçbir zaman talip olmadım. Bekledik ki bizden daha iyi yapacak olanlar öne çıksın. Hatta bundan bir süre önce bunu açıkça deklare ettim. Ne yazık ki kimse aday olmadığı için kulübü ortada bırakmak istemedik. Şimdi duyuyoruz ki birileri sağda solda konuşuyor.

60 TL’lik aidat ödemeyenler hangi yüzle ve hangi hakla konuşuyor? Şampiyonluk mücadelesi veren takımın tek bir maçına gelmeyen eski yöneticilerin konuşmaya hakkı yok. Çok açık ifade ediyorum bu zatlar bu kulübü üç maça çıkaramaz. Konuşmak kolay, önemli olan icraat. Şimdiye kadar bu işi yapmaya niyetim yoktu. Fakat icraata gelince ortada olmayan ama mangalda kül bırakmayanları görünce bu işe daha çok sarılacağım” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi