Pasur şampiyon

Oyuncuları kaymakam ve ilçe sakinlerinden oluşan futbol takımı şampiyonluğu kutladı

Haberler 28.03.2022 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde oyuncular kaymakam ile ilçe sakini esnaf, memur ve örencilerden oluan Pasur Belediyespor, bulunduu ligde ilk defa ampiyon oldu.

Kulp Kaymakam Mustafa Gözlet, 17 Eylül 2019da ilçede belediye bakan vekili olarak da görevlendirildi.

Gençlere yönelik sportif faaliyetlere hz veren Gözlet, ilçede 5 yl önce kurulan ve u an Diyarbakr Süper Amatör Ligi C Grubunda mücadele eden Pasur Belediyespora maddi ve manevi destek sundu.

Bununla da yetinmeyen ve takmda forma giyen Gözlet, ilçede yaayan kasaptan salk personeline, belediye çalanndan örencisine kadar farkl kesimden oyuncularla antrenman yapp top koturmaya balad.

Tüm oyuncular lisansl sporcu olan takm, çkt son karlamada sahasnda Sur Belediyesporu 6-0 yendi, 18 maç sonunda namalup ekilde ampiyonlua ulat.

Be yl sonunda ilk kez ampiyonluk sevinci yaayan takm, play-off maçlarna katlmaya hak kazand.

Pasur Belediyespor, Bölgesel Amatör Ligine (BAL) girebilmek için 5 takmla karlaacak.

lk kez ampiyonluk elde eden takm, bu baary ilçede araçlarla tur atarak kutlad.

Oyuncu ve taraftarlar, kutlamalar srasnda Kaymakam Gözleti havaya att.

- Amacmz gençleri sporla buluturmak

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Gözlet, AA muhabirine, Pasur Belediyesporun 5 yllk mazisi olan bir spor kulübü olduunu söyledi.

Takmn tamamnn ilçedeki gençlerden olutuunu, takmda yetien 5 gencin beden eitimi ve spor yüksekokulunda (BESYO) eitimini sürdürdüünü dile getiren Gözlet, bunun takmdaki dier gençlere de örnek olduunu ifade etti.

Gözlet, salgnn ardndan bu sezon balayan ligde takma ve gençlere sürekli destek verdiklerini anlatarak, Sporun her alannda gençlere destek vermeye çalyoruz. Spor salonunu tadilattan geçirdik, ilçeye yüzme havuzu ve gençlik merkezi yapacaz. lçedeki gençlere sahip çkp, onlar kötü alkanlklardan, niyeti bozuk insanlardan uzaklatrp, enerjilerini böyle yerlerde deerlendirmelerini arzuluyoruz. diye konutu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile Gençlik ve Spor Bakanlnn desteiyle ilçede stadyum ve aydnlatma yapldn dile getiren Gözlet, stat sayesinde gençlerin gece gündüz antrenman yapma ans bulduunu aktard.

Okullardaki örencilerimizi ilk etapta atletizmle besliyoruz. Daha sonra buradaki futbol takm ya da baka branlara yönlendirerek onlar sporla buluturuyoruz. Gençlere sahip çkma arzusuyla geldim. Gençler hep yanlarnda olduklarmz hissetsinler diye takmda oynadm. Amacmz gençleri sporla buluturmak. diyen Gözlet, takmda 3 maça çktn belirtti.

Gözlet, maçta, kulübede, idmanda gençlerle bir arada olduuna iaret ederek, Takmmzdaki sporcularn hepsi kasabndan içisine, kaymakama kadar lisansl sporcular. Yüzde 100 ilçemizdeki vatandalardan kurulan bir takm, dardan kimse yok. Kendimi Kulplu olarak gördüüm için yüzde 100ü gururla söylüyorum. Amacmz gençleri sporla buluturmak. Esnaf, yönetim kurulu da bizi destekliyor. Bir de baar olunca ilçede çok ciddi birlik ve beraberlik duygusu olutu. Kulp, bu sezon sporla anld, bundan sonra da anlacak inallah. ifadelerini kulland.

- Birlik ve beraberlik içerisinde bu seviyeye geldik

Pasur Belediyespor Bakan Medeni Arslan ise Kaymakam Gözletin kimi zaman sahada gençlerle ter döktüünü kimi zaman da 90 dakika boyunca tribünde taraftarlarla takm desteklediini belirtti.

Bu sezon oyuncusundan ilçe halkna kadar birlik ve beraberlik içerisinde takm ampiyonlua ulatrdklarn anlatan Arslan, Örenci, esnaf ve memur arkadalarn hepsi Kulp için bu sahada ter döktü. Birlik ve beraberlik içerisinde bu seviyeye geldik. Hepsini cangönülden kutluyorum. Bizi 18 maçta namalup olarak bu seviyeye getirdiler ve ampiyonluu bize yaattlar. Diyarbakrda 30 takm içerisinde tek yenilmeyen takm Pasur Belediyespor. Bunu bize ve Kulp halkna yaattklar için ükranlarm sunuyorum. diye konutu.

- ampiyonluu tüm Kulp halkna armaan etmek istiyoruz

Kaymakamlk çalan ve ayn zamanda takm oyuncusu Ümit Yatçi, takm olarak iyi bir mücadele gösterdiklerini söyledi.

Kaymakam Gözletin kendilerine maddi ve manevi her türlü destei saladn ifade eden Yatçi, Bu ampiyonluu tüm Kulp halkna armaan etmek istiyoruz. Kaymakammz gerek saha içinde gerekse de saha dnda her zaman bize yardmc oluyor, bizimle top oynuyor. Allahn izniyle bu sene BAL Ligine çkacaz. dedi.

Örenci Mustafa çelik de sezon boyunca ampiyonluk arzusuyla mücadele ettiklerini ve bunu da baardklarn dile getirdi.

çelik, takm arkadalaryla ilçede bir ilki gerçekletirdiklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git