Profesyonel liglerde yaprak dökümü başladı

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta maçlara çıkmama kararı alan Gaziantepspor'un küme düşürülmesinin ardından dün Spor Toto 1. Lig'de Kardemir Karabükspor, TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta ise Manisaspor liglerine veda etti.

Haberler 19.03.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TFF 2. Lig Beyaz Grupta maçlara çkmama karar alan Gaziantepsporun küme düürülmesinin ardndan dün Spor Toto 1. Ligde Kardemir Karabükspor, TFF 2. Lig Beyaz Grupta ise Manisaspor bir alt lige dütü.

Profesyonel liglerde hem üst sralarda yer alma hem de küme dümeme mücadelesi devam ederken liglere veda eden takmlar da belli olmaya balad. Yaad ekonomik skntlarla gündeme gelen kulüpler, liglere veda eden ilk ekipler oldu.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Gaziantepspor, ligde 19. haftadan itibaren maçlara çkmama karar ald. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu negölspor ve Nide Anadolu Futbol Kulübü maçlarna çkmayan Gaziantep ekibini bir alt lige düürdü.

Bu sezon 36 ceza puan alan Gaziantepspor, 2016-2017de Süper Ligde yer ald profesyonel liglerde TFF 3. Lige kadar geriledi.

Süper Ligde 1989-1990 sezonundan itibaren 27 yl aralksz yer alan, 2000-2001de ampiyonluk için yaran ve Avrupa kupalarnda 5 kez Türkiyeyi temsil eden Gaziantepspor kötü gidiatn sürdürdü.

- Süper Ligden 2. Lige

Gaziantepspor gibi daha önce Süper Ligde yer alan Kardemir Karabükspor ve Manisaspor da dün oynadklar karlamalarn ardndan küme dütü.

Bu sezon Spor Toto 1. Ligde 3 ceza puan bulunan ve 26. haftaya -1 puanla giren Kardemir Karabükspor, Altay deplasmannda ald 4-0lk malubiyetle bitime 8 hafta kala lige veda etti. 2017-2018 sezonunda Süper Ligde yer alan ve sezon sonunda küme düen Kardemir Karabükspor, bu sezon mücadele ettii 1. Lige de tutunamad.

- Manisaspor artk 3. Ligde

Süper Ligde 6 sezon Ege futbolunu temsil eden Manisaspor, 2. Lige kadar geriledikten sonra tekrar 1. Lige çkmt.

Ancak geçen sezon yaad ekonomik skntlar nedeniyle kadrosundaki oyuncularla yollarn ayran ve genç futbolcularla mücadelesini sürdüren Manisaspor, bu sezon yer ald TFF 2. Lige de tutunamad.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta 27. hafta mücadelesinde konuk ettii Ankara Demirspora 2-1 yenilen Manisaspor, 15 ceza puan bulunduu ligde bitime 7 hafta dütü.

- Küme dümememe mücadelesi

Spor Toto Süper Ligde son 8 haftaya Akhisarspor, Büyükehir Belediye Erzurumspor ve Göztepe, Spor Toto 1. Ligde ise Kardemir Karabüksporun yan sra Birevim Elazspor ve Eskiehirspor düme hattnda girdi.

Bitime 7 mücadele kalan 2. Lig Beyaz Grupta Gaziantepspor ve Manisasporun yan sra Bayrampaa, Krmz Grupta Darca Gençlerbirlii, Tokatspor ile Konya Anadolu Selçukspor düme hattnda yer alyor.

Sezon sonunda 2 takmn ligden düecei TFF 3. Lig 1 Grupta Körfezspor ile Silivrispor, TFF 3. Lig 2. Grupta Bergama Belediyespor, Kemerspor 2003 ve Adyaman 1954 Spor, TFF 3. Lig 3. Grupta ise Bucaspor, Ankara Adliyespor ile Fatsa Belediyespor son 7 haftaya girerken düme hattnda bulunuyor.

Ana Sayfaya Git