Rıza Kayaalp, kariyerini rekorlarla zirvede bırakmayı hedefliyor

"Karelin'in Avrupa rekoruna bir şampiyonluk kaldı. Böylesine saygı duyulan büyük bir güreşçinin Avrupa rekorunu egale etmek ve kırmak güzel olur. Benim için de yeni bir hedef oldu"

Haberler 21.04.2022 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA (AA) - Milli güreçi Rza Kayaalp, hem Rus Aleksandr Karelinin Avrupa rekorunu krarak hem de kariyerindeki tek eksik olan olimpiyat ampiyonluuna Paris 2024te ulaarak bu sporu zirvede brakmak istiyor.

Kariyerinde 11 Avrupa ve 4 dünya ampiyonluu bulunan, olimpiyatlarda bir gümü, iki de bronz madalya kazanan Rza Kayaalp, Anadolu Ajans Spor Sohbetlerinin konuu oldu.

Macaristann bakenti Budapetede düzenlenen Avrupa Güre ampiyonasnda altn madalya elde eden Rza, Olimpiyattan sonra ilk büyük müsabakamd. Tabii ki hedefim rekorumu gelitirmek ve ülkeme tekrardan bir altn madalya daha kazandrmakt. Zaten her zaman hedefi olan, baary isteyen, baar için çok çalan bir sporcuyum. Hangi baary kazanrsam kazanaym asla onunla yetinmeyen, her zaman ülkesine yeni bir baar daha kazandrmak isteyen bir sporcuyum. çünkü ben bunu küçüklüümden bu yana aklma kazyan biriyim. ifadelerini kulland.

Adn Avrupa güre tarihine yazdrmak istiyor

Grekoromen stilde en fazla Avrupa ampiyonluuna ulaan Türk güreçi olan Rza, 12 kezle tüm zamanlarn en fazla Avrupa ampiyonluu yaayan ismi Rus Aleksandr Karelinin rekorunu krmay hedeflediini vurgulad.

Problemlerin çözülebileceine inanyorum

Avrupa ampiyonas öncesi federasyonla bir takm anlamazlklar yaadklarn dile getiren Rza, birlik ve beraberlik çars yapt:

Ufak bir takm skntlar oldu ama her zaman o skntlarn giderilebileceini, birlik ve beraberlik içerisinde olabileceimize inanan bir sporcuyum. Sonuçta biz ayn bayrak için mücadele etmiiz, ayn teri dökmüüz, birlikten güç doar. Baz ufak problemlerin çözülebileceine inanyorum. Yeter ki herkes birbirine bir, iki, üç adm gelebilsin. Biz iki yl sonra zaten bu ii brakacaz. Federasyon bakan kim olursa olsun, yeter ki bize destek olsunlar, bizler de minderde karln fazlasyla vermeye çalalm. Zaten ben vefal bir insanm. Vefam her zaman göstereceim. Bence halledilebilecek konular.

Madalya koleksiyonunu Pariste tamamlamaya çalacak

Tokyo Olimpiyatlarnda üçüncü olan Rza, Kariyerimdeki tek eksik olimpiyat altn madalyas. Onun dnda bir eksik yok. Sonuçta sadece Avrupa, dünya deil, askeri oyunlar, üniversiteler olsun güre adna düzenlenmi aklnza gelebilecek tüm ampiyonalarda Allaha ükürler olsun altn madalya sahibi oldum. Bütün ampiyonalarda altn madalyam var, bir tek olimpiyat altn madalyam eksik. eklinde görü belirtti.

Taha ile faydal antrenmanlar yaptk

Avrupa Güre ampiyonas öncesi Taha Akgül ile birlikte çaltklarna deinen Rza, Taha ile faydal antrenmanlar yaptk. Elenseden dolay benim boynum epey bir geliti. Bizde elense olay fazla yok. Taha güreirken elenseyi çok seviyor. Boynum çok güçlendi. Ben de üst taraftan saldrp onu öyle gelitirdiimi düünüyorum. Birbirimize faydal olduk. diye konutu.

Tahann ikinci olimpiyat ampiyonluuna ulamasn gönülden istediinin altn çizen Rza Kayaalp, unlar söyledi Taha 9. kez Avrupa ampiyonu oldu. Taha da 2024 Paris Olimpiyatlarn hedefliyor. Geçen Taha ile muhabbetimiz oldu; 2024ten sonra brakrm. diyor. nallah ikinci olimpiyat ampiyonluun nasip olur. dedim. nallah Pariste ikimiz de ampiyon oluruz ve güle güle bu ii zirvede brakrz.

Ana Sayfaya Git