Sende topunu al gel…

Diyarbakırlı genç Yazar Hidaye Pehlivan, “Sende Topunu al gel” temasıyla kampanya başlatırken, pazar günü Dağkapı meydanında, gençleri ve çocukları topla buluşturmaya davvet etti.

Haberler 04.03.2017 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin her noktasn gezerek insanlarn yaam biçimleri ve araylarna ilikin yazlar yazan Diyarbakrl genç yazar Hidayet Pehlivan bu kez de çocuklar için bir kampanya balatt.

Diyarbakr Dakap meydan da gezerken küçük çocuklarn top oynad gören ve o alanda top oynayan çocuklar zabtalarn kovaladn görüp kendine dert edinen Pehlivan böyle bir projeyle çocuklarn oyun alanlarna kavumalarn salamay hedeflediini belirtti.

Pazar günü saat 15.00te Dakap meydan da, Sende Topunu al gel temasyla düzenlenecek olan kampanyada farkndalk yaratmak istediini söyleyen Pehlivan bu kampanya sayesinde yetkililerden çocuklar için top sahas, oyun alanlar ve yeil alan talep edeceklerini belirtti.

Sende topunu al gel

Pehlivan Sur kenti çocuklarnn oyun alanlarnn olmadn hepimiz biliyoruz, bu çocuklara ne istiyorsunuz diye sorduumda top oynayacak alanlarnn olmadn top oynayacak yeil saha, hal saha istiyoruz dediler. Bu anlamda bizde arkadalarmzla bir araya gelip çocuklarnn sorun yaad yer olan Dakap meydan da bir araya gelmek suretiyle böyle bir kampanya balattk bu kampanyann Sende Topunu Al Gel temasyla olmasna karar verdik.

Patlayan bomba deil toplarmz olsun

Dolaysyla bu süreç içerisinde gelien düünceler üzerine aslnda unu söyleyebiliriz, patlayan bomba deil toplarmz olsun diyeceiz orada. Bu sadece benim sorunum deil hepimizin sorunu çünkü toplumda öyle bir ey de var bunu artk iyice görmeye baladk. Kendi çocuklarmz tabi ki seveceiz ama kendi çocuklarmz olmayan dier çocuklar da görmemiz gerekiyor, duymamz gerekiyor onlarn sorunlar neler ne istiyorlar hakikaten sokaklarda o kadar çocukla karlayoruz ki dilenen, uyuturucuya bulam çocuklarmz var hepsini kazanmak istiyoruz bura da bu kampanya ile beraber. Eer bu proje de baarl olursak bu sürecin ikinci ve üçüncü aya da olacak inallah.

Elinde ta görmek istemiyoruz

Bu çocuklarn ellerinden tutmalyz bunlar bizim hepimizin çocuklar, artk çocuklarmzn elinde ta görmek istemiyoruz bir aile olarak ta bunlar düündüümüzde hep birlikte yaamay örenmeliyiz, birbirimizi duymalyz, bir birimizi görmeliyiz. Bu çocuklarn iyi bir gelecee sahip olmalarn istiyor isek bunu hep beraber baarabiliriz onlar topluma birer faydal nefer olarak yetitirebiliriz. Bu yüzden diyoruz ki Pazar günü saat 15.00 te tüm Diyarbakr halkn Dakap meydana bekliyoruz ve diyoruz ki sende topunu al gel

Ana Sayfaya Git