Simya koleji tarih yazdı…

Basketbolda Diyarbakır Simya Koleji Yıldız Erkekler basketbol'da tarih yazdı. Türkiye yarı finaline katılmaya hak kazandı.

Haberler 23.03.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l ampiyonu olup anlurfada yaplan bölge ampiyonasnda oynad tüm maçlar kazanp namalup bölge ampiyonu olan Simya Koleji Kahramanmarata düzenlenen Yldz Erkekler basketbol Türkiye yar finallerinde final maçnda Özel stanbul Ik Kolejini 63-61 yenerek Türkiyenin en iyi 8 takm arasna girmeyi baard.

FNALE KALDILAR

Simya Basketbol takm, 4 Nisan tarihinde düzenlenecek olan Türkiye ampiyonasna katlmaya hak kazanrken, Türkiye Finaline 5 stanbul, 1 Ankara,1 zmir takm üzere 8 takm katlacak. Takm koçlar Hasan çelebi ve Dilara Aydoan öyle dedi; Bu takm cok buyuk fedekarlklarla kurulan bir takm. Sezon çalmalaramza geçtiimiz yl Austos ayndan itibaren baladk. 46 derece scakta çaltk. Bugüne kadar Dou ve Güneydouda hiç bir tammn yapamad bir baary elde ettik. Sezona balarken amacmz gidebileceimiz kadar gitmekti. Allaha çok ükür bugün son 8 takm arasndayz. Eskiden Diyarbakr basketbolda Ankara, stanbul takmlarn yenmek sadece bir hayaldi, hayali brakn her maçta maalesef temsilcilerimiz 30-40 say fark yiyordu.çok çalnca her eyin yaplabileceini biliyorduk ve bunu ilk günden beri sporcularmza aladk.

AZMLE çALIIYORLAR

Scakta bu yataki çocuklar gülüp elenip,tatil yaparken sporcularmz antrenman yapmak zorunda olmalar pek ho bir durum olmamasna ramen bu takmn bir hedefi vard. Final maçnda stanbul takmna kar kar gerçekten insan üstü bir mücadele verdik; çünkü rakibiz basketbolda söz sahibi bir okuldu ve bu ie inanlmaz yatrm yapyordu. Her sene Türkiye finallerine giden bir takm eleyip son 8 de olmak müthi bir duygu. Sezon banda dediimiz gibi Tarihi kalem deil insanlar yazar. Tarih yazan takmmzla gurur duyuyoruz. lk günden beri bize her konuda destek olan Simya Koleji Yönetim Kurulu Bakan Ümit Güne ve yardmcs Suat Günee ve tüm Simya ailesine çok teekkür ederiz.Türkiye finallerinde Diyarbakrmz en iyi ekilde temsil edeceiz dedi.

BÜYÜK DESTEK

Diyarbakr Simya Koleji Yönetim Kurulu Bakan Ümit Güne ve Kolej Genel Müdürü efik Can ise yaptklar açklamada Örencilerimizi baarlarndan dolay kutluyoruz.Yeni kurulan bir okul olmamza karn hem Eitim-Öretim alannda hemde sosyal,sportif alanlarnda önemli baarlara imza atm bulunmaktayz. Her zaman örencilerimizin her konuda arkasnda olup her türlü destei vermeye devam edeceiz dediler.

Ana Sayfaya Git