Sivasspor'da gözler üç final maçına çevrildi

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Süper Lig'de sırasıyla oynayacakları Medipol Başakşehir, Trabzonspor ve Alanyaspor maçlarını final niteliğinde gördüklerini söyledi.

Haberler 11.09.2019 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalmbay, kulüp tesislerinde düzenledii basn toplantsnda, göreve getirilmesinin ardndan geçen süreci deerlendirdi. Takmda çok oyuncunun gitmesinden dolay sezona skntl baladklarn belirten çalmbay, kamp döneminin ise mükemmel geçtiini ifade etti.

Kendi memleketinde takm çaltrmaktan dolay mutlu olduunu aktaran çalmbay, baarl olmak için krmz-beyazl ekibe geldiini dile getirdi.

çalmbay, birlik ve beraberlik içerisinde güzel iler yapmak istediklerini aktararak, Biz yeni takmz. çok oyuncumuz gittii için mecburen yeni transferler yaptk. Baz futbolcularmz lig baladktan sonra, bazlar hazrlk dönemini bitirdikten sonra geldi. O yüzden baz arkadalarmz çalma, birlik ve beraberlik açsndan sknt yaad. dedi.

Ligde srasyla oynayacaklar Medipol Baakehir, Trabzonspor ve Alanyaspor maçlarnn önemine dikkati çeken çalmbay, unlar kaydetti:

Medipol Baakehir, Trabzonspor ve Alanyaspor maçlar bizim için final nitelii tayor. Bu maçlardan mutlaka çok iyi ekilde çkmamz gerekiyor ama bir gerçek takmlar birbirlerini tanmyor. Analiz yaptryoruz, maçn seyrettiriyoruz ama çok maç oynamadklar için de kapal kutu gibi görünüyor. Analizlere göre tedbirler alyoruz ama bazen yine de eksiklikler olabiliyor. Ligin 6 veya 7. haftasndan sonra mutlaka herkes birbirini tanyacaktr ve ondan sonra da gerekli her eyi yapacaktr. Takm olarak gerçekten iyi bir havamz var, kaliteli ve yetenekli arkadalardan kurulu bir takm ama unu kabul etmek gerekiyor ki bize birazck daha zaman lazm. Baz arkadalarmn maç temposunu kazanmalar ve takma hazr olmalar gerekiyor. Herkese ihtiyacmz olduu için herkesi biran önce hazr etmeye çalyoruz.

- Sakat futbolcularn durumu

Armin Djerlekin adale yrt nedeniyle 1 hafta, Bar Yardmcnn ödemi nedeniyle 3 hafta, Ziya Erdaln sol kasndaki yrtk nedeniyle 1 veya 2 hafta sahalardan uzak kalacan anlatan çalmbay, sakatl bulunan Fatih Aksoyun durumun ise henüz netlik kazanmadn söyledi.

çalmbay, sakat ve hazr olmayan futbolcularn biran önce takma kazandrlmas için çaltklarn dile getirdi.

Ligde hafta sonu deplasmanda oynayacaklar Medipol Baakehirin dört büyükler kadar kuvvetli bir takm olduunu vurgulayan çalmbay, yi bir takmla oynayacaz ama mutlaka bizim oradan çok iyi bir ekilde ayrlmamz gerekiyor. Oyuncularm da bu iin bilincindeler, oradan iyi bir sonuçla döneceimize inanyorum. ç sahada oynayacamz Trabzonspor ile deplasmanda oynayacamz Alanyaspor maçlar da bizim için çok çok önem tayan maçlar. diye konutu.

- VARn banda olan arkadalarn maç yönetmemesi gerekiyor

Video Yardmc Hakem (VAR) sistemi hakknda da açklamalarda bulunan çalmbay, VARn özellikle Anadolu takmlar için yararl olduunu savunarak, öyle devam etti:

Hakem arkadalarmz bana göre VARdan iyi bir ekilde yararlanamyor çünkü gitmiyorlar. Gitmeleri ve görmeleri gerekiyor. Burada yaplan yanl bir ey var; bence VARn banda olan arkadalarn maç yönetmemesi gerekiyor. Arkadamz 1 hafta önce maç yönetiyor, ondan sonra o arkadamz dier hafta baka maça çkyor. Hüseyin Göçek bizim maçtan önce VARn bandayd, bir hafta sonra bizim maça geldi. VAR sistemindeki yanl, bence maç yöneten arkadalarn orada olmamas gerekiyor.

- Biz çok iyi bir takmz

Rza çalmbay, ligde ilk 5 içerisinde olmak artyla Sivassporda teknik direktörlük görevine geldiini anlatarak, Sivasn artk bir hedefi olsun, yukarya oynasn istiyorum. Hedefi olmayan bir yere gitmek istemiyorum. Gittiimiz her yerde de verilen hedefin kesinlikle üzerine çktk. Arkadalarma inanyorum ve güveniyorum, tek skntmz arkadalarmzn kapasitelerini yakalamalar gerekiyor. Eksikliklerimizi yüzde 100 devre aras tamamlarz. ifadelerini kulland.

Sivasta baarl olmak istediinin altn çizen çalmbay, Baarl olmamz için de taraftar, transfer, yönetimin destei lazm. u anda bir bütün olduk bundan sonra istediimiz seviyeye geleceiz. Bizim için lig u an yeniden balyor. in gerçei Baakehir, oynayacamz en zor maçlardan bir tanesi. Onun için de çok iyi mücadele etmemiz gerekiyor. Herkesin kapasitesinin üstüne çkmas lazm. açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git