Sokaklardan Avrupa üçüncülüğüne

Bitlis'in Tatvan ilçesinde mahalledeki arkadaşlarıyla sürekli kavga etmesi nedeniyle komşularının şikayetçi olduğu Cem Közenk, sporla tanışmasının ardından muay thaide Avrupa üçüncülüğünü elde etti.

Haberler 03.01.2017 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tatvanda mahallede arkadalaryla sürekli kavga eden ve bu nedenle komularnn tepkisini çeken Cem Közenkin hayat, Muay Thai Milli Takm Antrenörü Ömer Uur ile tanmasyla deiti.

Tatvan Spor Salonunda Ömer Uurun yönetiminde düzenli olarak antrenmanlara katlan Cem, geçen yl Antalyada düzenlenen Avrupa Kupas ampiyonasnda üçüncü oldu.

- Sporla kendimi kötü çevreden uzaklatrabildim

Cem Közenk, AA muhabirine yapt açklamada, sportif faaliyetlere katlarak kendisini düzelteceine inandn, bunun için de 6 yl önce muay thai ve kick boksa baladn söyledi.

Kötü çevre edinmemek sigara, alkol, uyuturucu ve benzeri eylerden uzak durmak için sporu seçtiini ifade eden Cem Közenk, öyle konutu:

Bu spora balamam olsaydm ben imdi burada deildim. Sigaraya balam veya alkol ve uyuturucu kullanyor olabilirdim. Sporla kendimi kötü çevreden uzaklatrabildim. Önceden devlet okulunda okuyordum ancak bu sporun ve hocamzn sayesinde özel bir okula burslu yerletirildim. çok ilerleme kaydederek, derslerimde de baar saladm. Hocam derslerimin düzelmesine de yardm etti. Herkese bu sporu yapmalarn tavsiye ediyorum.

Cem Közenk, eskiden mahallede arkadalaryla sürekli kavga ettiini belirtti. Komularnn da sürekli kendisinden ikayetçi olduunu aktaran Cem, Ancak bu spora baladm süreçte düzelme kaydettim. Artk milli sporcuyum. Spor sayesinde hem eitim hem de ahlaki yönden çok düzelme var. Avrupa Kupas ampiyonasnda milli sporcu oldum. Antrenmanlara düzenli olarak katlyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git