Stad krizi

Kenti profesyonel liglerde temsil eden Diyarbekirspor ve Amedspor kulüpleri arasında stad krizi baş gösterdi.

Haberler 23.03.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amedspor ve Diyarbekirspor arasnda patlak veren stat krizi büyüyor. Amedspor yönetimi, Diyarbekirsporun maçlarnda görev yapan personeli çekti. Diyarbekirspor, Sultanbeyli maçnda scak su olmad için PFDKya sevk edildi.

Her ey Stat Yklnca Balad

Diyarbakr profesyonel liglerde temsil eden iki kulüp arasnda daha önce hakim olan iyi ilikiler ve dostluk balar saha konusunda yaanan anlamazlklardan dolay bozuldu. Her ey sezon banda Atatürk Stad ile ilgili ykm karar verilmesinden sonra balad.

Diyarbekirspor maçlarn Atatürk Stadnda, Amedspor da Seyrantepede oynuyordu. Atatürk Stadnn ykm kararndan sonra Futbol Federasyonu; Valilik ve Gençlik Spor Bakanlnn onay ile Diyarbekirsporun da maçlarn Seyrantepede oynamasna karar verdi.

Amedspor Para stiyor

Her iki kulüp arasnda da maçlarn ayn sahada oynama konusunda uzlamaya varlmas üzerine Amedspor yönetimi, Seyrantepe Stadnn daha önce Gençlik ve Spor Bakanl ve Büyükehir Belediyesi arasnda yaplan protokolla kendilerine devredildiini, saha ile ilgili tasarurufun kendilerine ait olduunu dile getirerek Diyarbekirspordan genel giderler ve saha kullanma hakk olarak para talebinde bulundu.

Diyarbekirspor ise istenen parann haksz bir talep olduunu öne sürerek ödeme yapmaya yanamyor.

Gençlikspor :Sahann Sahibi Biziz

Gözlerin çevrildii Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü, Amedspordan farkl düünüyor. Gençlik Spor Bakanl ve Spor Genel Müdürlüü gibi üst makamlardan bilgi alan Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü, söz konusu protokolün Büyükehir Belediyesi ve Spor Bakanl arasnda yapldn, Amedsporun belediye bünyesinden çkmasndan sonra protokolün geçersiz hale geldii görüünü savunmaya balad.

Daha önce ödeme yaplmamas halinde Diyarbekirsporun maçlarn burada yapmasna izin vermeyeceini dile getiren Amedspor Bakan Nurullah Edemenin talimat ile Diyarbekirspor-Sultanbeyli Belediyespor maçnda personel krizi yaand. Amedspor yönetimi, Seyrantepe Stadnda görev yapan personeli geri çekti.

Scak Su Kesildi,Kulüp PFDKlk Oldu

Rakip takmn soyunma odasnda scak su akmad için Sultanbeyli Belediyesporlu futbolcular Diyarbekirsporlularla beraber du yapmak zorunda kald. Diyarbekirspor kulübü, bu eksiklikten dolay PFDKya sevk edildi. ki kulüp arasnda yaanan saha krizi çözüm üretilmedii takdirde önümüzdeki günlerde farkl bir boyuta ulamasndan endie ediliyor. Sporseverler, iki kulübün yönetimine de saduyu çars yaparken, kent yöneticilerinden devreye girerek çözüm üretmelerini istiyor.

Ana Sayfaya Git