Görüş Bildir

Stad krizi

Kenti profesyonel liglerde temsil eden Diyarbekirspor ve Amedspor kulüpleri arasında stad krizi baş gösterdi.

Stad krizi

Amedspor ve Diyarbekirspor arasında patlak veren stat krizi büyüyor. Amedspor yönetimi, Diyarbekirspor’un maçlarında görev yapan personeli çekti. Diyarbekirspor, Sultanbeyli maçında sıcak su olmadığı için PFDK’ya sevk edildi.

Her Şey Stat Yıkılınca Başladı

Diyarbakır’ı profesyonel liglerde temsil eden iki kulüp arasında daha önce hakim olan iyi ilişkiler ve dostluk bağları saha konusunda yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı bozuldu. Her şey sezon başında Atatürk Stadı ile ilgili yıkım kararı verilmesinden sonra başladı.

Diyarbekirspor maçlarını Atatürk Stadı’nda, Amedspor da Seyrantepe’de oynuyordu. Atatürk Stadı’nın yıkım kararından sonra Futbol Federasyonu; Valilik ve Gençlik Spor Bakanlığı’nın onayı ile Diyarbekirspor’un da maçlarını Seyrantepe’de oynamasına karar verdi.

Amedspor Para İstiyor

Her iki kulüp arasında da maçlarını aynı sahada oynama konusunda uzlaşmaya varılması üzerine Amedspor yönetimi, Seyrantepe Stadı’nın daha önce Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokolla kendilerine devredildiğini, saha ile ilgili tasarurufun kendilerine ait olduğunu dile getirerek Diyarbekirspor’dan genel giderler ve saha kullanma hakkı olarak para talebinde bulundu.

Diyarbekirspor ise istenen paranın haksız bir talep olduğunu öne sürerek ödeme yapmaya yanaşmıyor.

Gençlikspor :”Sahanın Sahibi Biziz”

Gözlerin çevrildiği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Amedspor’dan farklı düşünüyor. Gençlik Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü gibi üst makamlardan bilgi alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, söz konusu protokolün Büyükşehir Belediyesi ve Spor Bakanlığı arasında yapıldığını, Amedspor’un belediye bünyesinden çıkmasından sonra protokolün geçersiz hale geldiği görüşünü savunmaya başladı.

Daha önce ödeme yapılmaması halinde Diyarbekirspor’un maçlarını burada yapmasına izin vermeyeceğini dile getiren Amedspor Başkanı Nurullah Edemen’in talimatı ile Diyarbekirspor-Sultanbeyli Belediyespor maçında personel krizi yaşandı. Amedspor yönetimi, Seyrantepe Stadı’nda görev yapan personeli geri çekti.

Sıcak Su Kesildi,Kulüp PFDK’lık Oldu

Rakip takımın soyunma odasında sıcak su akmadığı için Sultanbeyli Belediyespor’lu futbolcular Diyarbekirspor’lularla beraber duş yapmak zorunda kaldı. Diyarbekirspor kulübü, bu eksiklikten dolayı PFDK’ya sevk edildi. İki kulüp arasında yaşanan saha krizi çözüm üretilmediği takdirde önümüzdeki günlerde farklı bir boyuta ulaşmasından endişe ediliyor. Sporseverler, iki kulübün yönetimine de sağduyu çağrısı yaparken, kent yöneticilerinden devreye girerek çözüm üretmelerini istiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi