Suriyeli sporcu hayallerine ay-yıldızlı formayla kavuşmak istiyor

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan kick boksçu Yusuf Fısto, Türkiye'de ay-yıldızlı formayla hayallerini gerçekleştirmeyi arzu ediyor.

Haberler 27.07.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkesindeki iç sava nedeniyle Türkiyeye snan Suriyeli kick boksçu Yusuf Fsto, hayallerini Türkiyede gerçekletirmek istiyor.

Suriyenin Halep kentinden 5 yl önce ailesiyle Akçakale ilçesine gelen ve yaamn çadr kentte sürdüren 17 yandaki Yusuf Fsto, burada Kick Boks Milli Takm Antrenörü Murat Akaltun ile tant.

Suriyeli sporcunun yetenekli olduu fark eden Akaltun, ailesinden izin alarak Fstoyu çaltrmaya balad. Haliliye Belediyespor Kulübünün lisansl sporcusu olan Fsto, son olarak 1-7 Temmuz tarihlerinde Erzurumda düzenlenen Türkiye Kick Boks ampiyonasnda genç erkeklerde 51 kiloda altn madalya kazand.

Antrenmanlarn aralksz sürdüren Fsto, milli takma seçilerek Türkiye adna Avrupa ve dünya ampiyonlarna katlmak istiyor.

Yusuf Fsto, küçük yalardan bu yana spora ilgi duyduunu söyledi.

Ülkesinde yaanan olaylar nedeniyle ailesiyle Türkiyeye snmak zorunda kaldklarn belirten Fsto, u anki antrenörü sayesinde kick boksla tantn ve bu branta kendini ksa sürede gelitirdiini ifade etti.

Antrenörüyle çalmalarn aralksz sürdüünü aktaran Fsto, unlar kaydetti:

Ksa sürede önemli baarlar elde ettim. Geçen yl katldm Türkiye Kick Boks ampiyonasnda birinci oldum. Bu yl da Erzurumda katldm ampiyonada ikinci kez genç erkeklerde Türkiye ampiyonu oldum. çalmalarma devam ediyorum. Hedefim Türk Milli Takmna seçilip ay-yldzl formayla dünyada önemli baarlara imza atmak. Türkiyeye vefa borcumu böyle ödemek istiyorum. Üzerimde emei olan herkese çok teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git