TFF 1. Lig'de 2016-2017 sezonu raporu

TFF 1. Lig'de Sivasspor'un şampiyon tamamladığı 2016-2017 sezonunda liderlik koltuğunda 5 farklı takım yer aldı.

Haberler 23.05.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen yl Süper Lige veda ettikten sonra bu sezon TFF 1. Ligde mücadele eden Sivasspor, 33. haftada dorudan Süper Lige yükselmeyi garantiledii ligin son haftasnda Evkur Yeni Malatyasporu yenerek ligi ampiyon tamamlad. Sezon içinde 5 takmn ilk srada yer ald ligde Sivasspor sadece 1 hafta, Evkur Yeni Malatyaspor 24, Boluspor, Eskiehirspor ve Göztepe ise üçer hafta birinci durumda bulundu.

Sivasspor ve Evkur Yeni Malatyasporun Süper Lig vizesi ald ligde Eskiehirspor, Boluspor, Göztepe ve Giresunspor, Süper Lige çkacak 3. ekip olmak için play-offta mücadele edecek.

- Play-offu ve ligden düen takm averaj belirledi

Son haftaya kadar play-off mücadelesi veren Altnordu, sezonu Göztepe ve Giresunsporla 53 puanda bitirmesine ramen averajla 7. srada kald.

Mersin dmanyurdu, Bandrmaspor ve anlurfaspor, 2. Lige dütü. Sezonu Samsunspor ve Adana Demirsporla 36ar puanla tamamlayan anlurfaspor, averajla lige veda etti.

- 6 takm ceza ald

TFF 1. Ligde 6 takm, puan silme cezas ald. Adana Demirspor, Denizlispor, Manisaspor ile Mersin dmanyurdunun üçer puan TFF Kulüp Lisans Kurulu tarafndan, Elazsporun 6 puan FIFAnn karar dorultusunda TFF tarafndan silindi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu 2-1 malup durumda olduu srada Göztepe maçnda sahadan çekilen Eskiehirsporun 3-0 hükmen malup saylmasna karar verip, 3 puann da sildi.

- Seriler

Giresunsporun 6 maçlk galibiyet serisi yakalad ligde, Evkur Yeni Malatyaspor ile Ümraniyespor da beer müsabakadan üst üste 3 puanla ayrld. Ümraniyespor, üst üste 11 maç, Altnordu ile Sivasspor da üst üste 9 karlamada yenilgi yüzü görmedi. Mersin dmanyurdu 11, Manisaspor ve Büyükehir Gaziantepspor ise art arda 10 müsabakada galibiyet alamad.

Ana Sayfaya Git