TFF 1. Lig'de 2016-2017 sezonu raporu

TFF 1. Lig'de Sivasspor'un şampiyon tamamladığı 2016-2017 sezonunda liderlik koltuğunda 5 farklı takım yer aldı.

TFF 1. Lig'de 2016-2017 sezonu raporu

Geçen yıl Süper Lig'e veda ettikten sonra bu sezon TFF 1. Lig'de mücadele eden Sivasspor, 33. haftada doğrudan Süper Lig'e yükselmeyi garantilediği ligin son haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'u yenerek ligi şampiyon tamamladı. Sezon içinde 5 takımın ilk sırada yer aldığı ligde Sivasspor sadece 1 hafta, Evkur Yeni Malatyaspor 24, Boluspor, Eskişehirspor ve Göztepe ise üçer hafta birinci durumda bulundu.

Sivasspor ve Evkur Yeni Malatyaspor'un Süper Lig vizesi aldığı ligde Eskişehirspor, Boluspor, Göztepe ve Giresunspor, Süper Lig'e çıkacak 3. ekip olmak için play-off'ta mücadele edecek.

- Play-off'u ve ligden düşen takımı averaj belirledi

Son haftaya kadar play-off mücadelesi veren Altınordu, sezonu Göztepe ve Giresunspor'la 53 puanda bitirmesine rağmen averajla 7. sırada kaldı.

Mersin İdmanyurdu, Bandırmaspor ve Şanlıurfaspor, 2. Lig'e düştü. Sezonu Samsunspor ve Adana Demirspor'la 36'şar puanla tamamlayan Şanlıurfaspor, averajla lige veda etti.  

- 6 takım ceza aldı

TFF 1. Lig'de 6 takım, puan silme cezası aldı. Adana Demirspor, Denizlispor, Manisaspor ile Mersin İdmanyurdu'nun üçer puanı TFF Kulüp Lisans Kurulu tarafından, Elazığspor'un 6 puanı FIFA'nın kararı doğrultusunda TFF tarafından silindi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu 2-1 mağlup durumda olduğu sırada Göztepe maçında sahadan çekilen Eskişehirspor'un 3-0 hükmen mağlup sayılmasına karar verip, 3 puanını da sildi.

- Seriler

Giresunspor'un 6 maçlık galibiyet serisi yakaladığı ligde, Evkur Yeni Malatyaspor ile Ümraniyespor da beşer müsabakadan üst üste 3 puanla ayrıldı. Ümraniyespor, üst üste 11 maç, Altınordu ile Sivasspor da üst üste 9 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Mersin İdmanyurdu 11, Manisaspor ve Büyükşehir Gaziantepspor ise art arda 10 müsabakada galibiyet alamadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz