TFF'den beklenen açıklama geldi!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gelecek sezon için aldıkları kararlarında bir değişme olmayacağını belirterek, "Şunu önemle ifade etmek isteriz ki, TFF Yönetim Kurulu, Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun 21 takımla oynanmasına; Kulüpler Birliği'nin ligden düşmenin kaldırılmasına yönelik ortak talebini değerlendirerek karar vermiştir" dedi.

Haberler 04.08.2020 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TFF, son günlerde gündeme gelen 22 takml Süper Lig iddialar üzerine resmi siteden bir açklama yaymlad. Aldklar kararn geçerli olduunu belirten federasyon, u açklamay yapt:

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun 29 Temmuz 2020 tarihinde ald Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Ligde dümenin olmayacana dair kararnn ardndan, son günlerde konunun çeitli deerlendirmelere yol açmas üzerine bir açklama yapma zorunluluu domutur.

Özellikle Süper Ligde takm saysnn artrlmas hususunda baz kulüplerimiz ve yöneticileri ile bir çok kesim tarafndan çeitli görüler ortaya atlmtr.

Hatrlatmak isteriz ki, Süper Lige çkan son takm TFF 1. Lig Play-Off Finalinde penaltlar sonucunda, Fatih Karagümrük takm olmutur.

Adana Demirspor Kulübü Bakan Sayn Murat Sancak, finalin kaybedilmesi sonrasnda Fatih Karagümrükü tebrik ederek, sonucu kabul ettikleri yönünde deerlendirmede bulunmasna ramen, Adana Büyükehir Belediye Bakan Sayn Zeydan Karalarn sosyal medyadan Süper Ligin 22 takmla oynanmas ve Adana Demirsporun Süper Lige alnmas yönünde ilgili yerlerle görütüünü ifade etmesi maksadn amaktadr.

Bu tarz söylemler, kamuoyunda farkl yorumlara ve beklentilere yol açmakta, ayn zamanda Türk futboluna zarar vermektedir.

unu önemle ifade etmek isteriz ki, TFF Yönetim Kurulu, Süper Ligde 2020-2021 sezonunun 21 takmla oynanmasna; Kulüpler Birliinin ligden dümenin kaldrlmasna yönelik ortak talebini deerlendirerek karar vermitir.

Kamuoyuna saygyla duyurulur.

Ana Sayfaya Git