Türk futboluna bir darbe de CAS’tan! Hakan Çalhanoğlu'na 4 ay men cezası

Türk futboluna bir darbe de CAS’tan geldi. Almanya’nın Bayer 04 Leverkusen takımında forma giyan A Milli Takımımızın yıldız ismi Hakan Çalhanoğlu’nun Trabzonspor ile 2012 yılından beri süren soruşturması sonuçlandı ve CAS’tan da onay geldi. CAS’ın onayladığı karar doğrultusunda milli yıldız Hakan Çalhanoğlu 4 ay futboldan men cezası aldı.

Haberler 02.02.2017 - 21:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk futboluna CAStan büyük darbe. Bundesligann güçlü ekiplerinden Bayern 04 Leverkusende forma giyen milli takm oyuncusu Hakan çalhanolu ile Trabzonspor arasnda 2012 ylndan beri süren dava sonuçland. CASn onaylad karar dorultusunda Hakan çalhanolu sahalardan 4 ay men edildi.

TRABZONSPOR FIFAYA KAYET ETMT!

Trabzonspor, Hakan sözleme imzaladktan sonra baka bir takma transfer olduu için FIFAya ikayet etmiti. Bunun üstüne CASa bavuran çalhanolu, davay durdurmutu. CASta görüülen dava sonuçland. Hakan çalhanoluna dört ay futboldan men cezas verildi.

LEVERKUSEN: BZM DAVAYLA LGMZ YOK BZE DE CEZA KESLD

Bayer Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler, yapt açklamada, Hem bizim için hem Hakan için ciddi bir darbe. Leverkusenin bu olaylarla hiçbir ilgisi yok. Bu ceza ayn zamanda bize de kesilmi oldu. ifadelerine yer verdi.

FNLANDYA MAçINDA HAKAN YOK!

CAS ayrca Hakan çalhanolunun Trabzonspora 100 bin Euro para ödemesine de karar verdi. A Milli takmmzn önemli isimlerinden olan Hakan çalhanolu, 24 Martta oynanacak Türkiye - Finlandiya maçnda da forma giyemeyecek.

HAKAN çALHANOLU KARYER

Mannheim doumlu çalhanolu, ilk olarak Waldhof Mannheim altyapsna balad. 2009 ylnda Karlsruherin altyapsna transfer olup U-17 takmnda oynamaya balad. Sonraki sezon U-19da da oynamaya balad.

2011-12 sezonunda A takm ile antrenmanlara çkan futbolcu, Kasm aynda FC Schaffhausen ile oynanan hazrlk maçnda ilk kez birinci takmda forma giymi oldu. 5 ubat 2012de ise Karlsruhe kariyerinin ilk resmi maçna çkt. 2. Bundesligada FC Erzgebirge Aue ile oynanan maçta teknik adam Jörn Andersen tarafndan ilk 11de sahaya sürüldü ve maç iki asistle tamamlad. 11 Mart 2012de sözlemesi 2016ya kadar uzatld. O sezon 12 lig maçnda forma ans buldu. Play-out maçlar oynayan takm 3. Lige dütü.

2012-13 sezonuna 1.FC Heidenheima kariyerinin ilk iki resmi golünü atarak balad. 14 Austos 2012de Bundesliga ekibi Hamburger SVye transfer oldu ancak sezonu Karlsruhede kiralk olarak bitirmesine karar verildi. 5 gün sonra kariyerinin ilk Almanya Kupas maçnda yeni takm Hamburger SV karsnda oynad ve rakiplerini 4-2 elerlerken, bir asist yapt. Sezon sonunda att 17 golle gol krallnda dördüncü oldu. Karlsruhe, 2. Bundesligaya yükselirken, çalhanolu da yln en iyi 3. Lig futbolcusu seçildi.

BAYER 04 LEVERKUSEN

4 Temmuz 2014 tarihinde, Bayer Leverkusen ile 5 yllk sözleme imzalad. Bayer Leverkusenin sitesinden yaplan açklamada yllk 3 milyon euro kazanaca ve bonservis bedeli 14.6 milyon euro olduu açkland. Bayer Leverkusen formasyla ilk golünü UEFA ampiyonlar Ligi play off mücadelesinde takmnn Kopenhag karsnda 4-0 kazand maçta kaydetmitir. Oyun zekas ve frikik golleriyle birçok büyük kulübün dikkatini çekmitir. Bild gazetesine göre Bundesliga tarihinin en iyi 10 frikik atan oyuncusundan biri olarak gösterilmitir.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git