Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu

Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu'nun birinci etabı, 7 ülkeden 160 sporcunun katılımıyla Mardin'de sona erdi.

Haberler 05.05.2018 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve GAP Bölge Kalknma daresi i birliiyle anlurfa, Mardin ve Diyarbakr Valilikleri ile Büyükehir Belediyelerinin desteiyle düzenlenen bisiklet turunun ilk etab, Mardin 15 Temmuz Demokrasi ve ehitler Parknda tamamland.

Yarn ardndan düzenlenen ödül töreninde konuma yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Bakan Erol Küçükbakrc, Bugün start peygamberler ehri olan anlurfada verdik. Masal ehri olan Mardinde birinci etabmz tamamladk. Evliyalar ehri olan Diyarbakr üzerinden devam edeceiz. Bisiklet sporu her geçen gün ulusal manada kendi yerini almaktadr. ifadelerini kulland.

Türkiyede ayak basmadklar il brakmayacaklarn vurgulayan Küçükbakrc, Geçen sene 12 da bisikleti, 14 yol bisikleti olmak üzere 26 uluslararas organizasyona hem katldk hem de dahil olduk. Bu sene de Mezopotamya turu bu güzel bölgede düzenlediimiz sekizinci uluslararas organizasyon oluyor. Bu tür organizasyonlarmz artracaz. Mardinde ulusal manada bir takm kuruyoruz. Belediye bünyesinde hizmet verecekler. Tüm gençleri bisiklete binmeye davet ediyorum. eklinde konutu.

Mardin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ayhan da Mardinin 7 bin yllk tarihi içerisinde turizm potansiyeli yüksek bir il olduunu belirtti.

Uluslararas bir organizasyona Mardin Büyükehir Belediyesi olarak ev sahiplii yapmann gururunu yaadklarn söyleyen Ayhan, Deiik ülkelerden ve ülke içerisinden bisiklet gönüllülerini, bisiklete gönül vermi sporcularmz, profesyonel sporcularmz burada arlamaktan dolay büyük mutluluk duyuyoruz. diye konutu.

Daha sonra birinci etapta dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

lk etabn birincisi olan ve en iyi sprinter ödülünü kazanan Torku ekerspordan Nazm Bakrc, ki yldr yaplan organizasyona bu yl ilk defa katlyorum. Geçen yl baka yarta olduum için gelememitim. Organizasyon çok güzeldi, istediimiz sonuca ulatk, o yüzden çok mutluyum. Emei geçen herkese çok teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Uluslararas Bisiklet Birliinin 2018 yl faaliyet programnda yer alan tura Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Malezya, ran, Bahreyn ve Gürcistandan 12 elit bisiklet takm katld. Yarta toplam 160 sporcu mücadele etti.

Organizasyonda ikinci etap yar yarn Mardin-Nusaybin-Mardin güzergahnda gerçekletirilecek.

Ana Sayfaya Git