Vali Aksoy, başarılı sporcuları altınla ödüllendirdi

Aksoy, çeşitli branşlarda yurt içinde ve uluslararası düzenlenen yarışmalarda derece yapan Diyarbakırlı sporcularla bir araya geldi.

Haberler 25.03.2017 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi Hüseyin Aksoy, çeitli spor branlarnda dereceye giren örencilerle bir araya gelerek onlara altn hediye etti.

Vali Aksoy, baarl sporcular kabulünde yapt konumada, özellikle spora gönül veren ve bu alanda çalmalarn kesintisiz sürdüren sporcular yürekten kutladn söyledi. Sporculara destek veren ailelerine teekkür eden Aksoy, Sizleri yetitiren antrenörlerinize, kulüplerinize teekkür ediyorum. Amacmz, Diyarbakrn spor alannda da en iyi noktaya gelmesini salamak. ifadelerini kulland.

YEN SPOR TESSLER

Yeni spor tesislerinin yaplmas konusunda önemli çalmalar yaptklarn anlatan Aksoy, öyle konutu: Diyarbakrn her ilçesinde bir spor sahas, bir spor salonu ve farkl branlarda sporlarn yaplabilecei çeitli alanlar ortaya çkarmak için bata Gençlik ve Spor Bakanlmzn katklar olmak üzere birçok kurumumuzla ibirlii içerisinde bu çalmalarmz yapyoruz. Yeni spor tesisleri ortaya çkarmak için çalmalarmz devam ediyor. Amacmz gençlerimizin spor yapmas ve terörden uzak, olumsuz ortamlardan uzak salkl birey olarak kendilerini gelitirebilmeleri için ortam yaratmak. Bu anlamda çalmalarmz bundan sonraki süreçte de ortaya koyacaz.

TE BAARILI SPORCULAR

Konumann ardndan Vali Aksoy, baarl sporculara altn hediye etti. Aksoy, Üniversiteler Aras Atclk Türkiye ampiyonas, Minik, Yldz, Genç ve Büyükler Wushu, Kinda ve Taolu, Türkiye Satranç ampiyonas ve Görme Engelliler Judo Türkiye ampiyonas ile Görme Engelliler Yüzme ampiyonasnda dereceye giren örencilerle fotoraf çektirdi.

ATICILIK AMPYONU

03-05 Mart 2017 tarihlerinde Sakaryada düzenlenen Üniversiteler Aras Atclk Türkiye ampiyonasnda Edanur Tarhan, Elif Yaar ve Berçem Yalçndan oluan takm Türkiye rekoru krarak Türkiye 1. lii elde etti. Ayn ampiyona da Ylmaz Akgün, eyhmus Güzel ve Engin Gülerden oluan erkek takm 2. lik kazanmtr. Ayn ampiyona da ferdi bayanlarda Elanur Tarhan 2. Erkeklerde Ylmaz Akgün 3. Olarak madalya almaya hak kazanmlardr.

WUSHU- KNDA VE TAOLU

05-15 Temmuz 2016 ylnda Antalyada düzenlenen Minik, Yldz, Genç ve Büyükler Wushu, Kinda ve Taolu Türkiye ampiyonasnda dereceye giren limiz sporcular unlard Bager Azad Gül, Ozan Gül, Oya Opçin, Osman Yetikin, Furkan Acar, Can Koç, Berfin Kalkan ve Tülin Kalkan çeitli ya gruplarnda düzenlenen ferdi yarmalarda 1. olmulardr.

25 ubat 2017 tarihinde Belarusun Minsk kentinde düzenlenen Uluslararas U20 Salon Yarmasnda limiz Sporcusu Meryem Bekmez 5000 metre Genç Kzlarda altn madalya kazanarak Avrupa 1. lii elde etmitir.

SATRANç TURNUVASI

21.-27 Ocak 2017 tarihleri arasnda Antalyada düzenlenen Türkiye Satranç ampiyonalarnda ise limiz sporcularndan Emektarlar kategorisinde brahim Tofan Türkiye ampiyonu, 8 ya genel kategoride smail Tofan Türkiye 7. si, 18 ya genel kategoride ise Dlad Seyrek Türkiye 8. si olmutur.

GÖRME ENELL JUDO

17-19 ubat 2017 tarihleri arasnda Antalyada düzenlenen Görme Engelliler Judo Türkiye ampiyonas ve Görme Engelliler Yüzme ampiyonalarnda Judo kategorisinde Yldz Erkekler 40 kg Yusuf Adgüzel 2. lik, Yldz Kzlar 38 kg Ruken Adgüzel 1. lik, Genç Erkekler 55 kg Sabr Kural 2. lik, Büyük Bayanlar 52 kg Ayegül Üzba 3. lük, Büyük Bayanlar 70 kg lknur Kudret Fenerci 3. lük yüzme kategorisinde ise 200 metre serbest stilde Fatih Mee 3. olmutur.

Ana Sayfaya Git