Van'da kadınlar süsledikleri bisikletlerle şehir turu attı

Van'da, "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" etkinliği kapsamında bir grup kadın, balon, çiçek ve oyuncaklarla süsledikleri bisikletleriyle şehir turu attı.

Haberler 23.09.2019 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Devlet Tiyatrosu binas önünde bir araya gelen kadnlar, bisikletlerine Süslü Kadnlar yazl pankart asarak, müzik eliinde bir süre elendi.

Ardndan kadnlar, renkli kyafetleri, balon, çiçek ve oyuncaklarla süsledikleri bisikletleriyle ehir turu att.

Renkli görüntülere sahne olan Süslü Kadnlar Bisiklet Turu Van Kalesinde sona erdi. Kadnlar, burada bir süre arklar söyleyip halay çekti.

- Bisikletlerimizi süsleyip geldik

Kadnlardan Songül Irtak, etkinliin birçok il ve ülkede e zamanl yapldn söyledi.

Kadnlarn yaamn her yerinde olduunu vurgulamak istediklerini anlatan Irtak, Bugün burada otomobilsiz yaama hep birlikte pedal çevirdik. çok keyifli bir yolculuk oldu. Alklarla pedal çevirerek buraya geldik. çok renkli, çok umutluyuz. Artk kadnlar her yerde. dedi.

Sezin Demirliçakmak da her ehirde bisiklet altyaps oluturulmas gerektiini ifade ederek, Kadnlarn bisiklet kullanmn yaygnlatrmay hedefliyoruz. Bisikletlerimizi süsleyip geldik. Etkinlii Dünya Otomobilsiz Kentler Gününe denk getirmek istedik. Herkesin enerjisi çok iyiydi. Gayet güzel bir etkinlik oldu. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git