Yarış atlarına Van Gölü'nde antrenman yaptırıyor

Van'ın Erciş ilçesinde yarış atı yetiştiriciliği yapan İzzet Şevketoğlu, Van Gölü'nde yüzdürüp, sahillerde antrenman yaptırdığı atları, birçok ilde düzenlenen yarışlara gönderiyor.

Haberler 01.08.2019 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erci sahiline getirdii yar atlarn önce kumsalda gezdiren evketolu, daha sonra suyu sodal olan Van Gölünde bir süre yüzdürüyor.

Yarlarda sakatlanan atlar da tedavilerinin ardndan form tutmas için Van Gölüne getiren evketolu, her gün sahilde yaptrd antrenmanlarla atlarn yarlara hazr hale gelmesini salyor.

evketolu, AA muhabirine yapt açklamada, atlara sürekli antrenman yaptrarak yarlarda baarl olmalarn salamaya çaltn söyledi.

Atlar ilçedeki Deli çayda serinlettikten sonra Van Gölünde yüzdürdüünü belirten evketolu, öyle konutu:

Van Gölü suyunun tuzlu ve sodal olmas atlarn derilerinin sertlemesini salyor. Bu, deri alt hastalklarna iyi geliyor ve deri üstü yaralarn çabuk iyiletiriyor. Sakatlanan atlar da tedavinin ardndan suda yüzerek ve kumda koarak daha kolay form tutuyor. Buras atlarn komasn engelleyen hastalklara iyi geliyor. lçede 10dan fazla aile bu ii yapyor. Arkadalarmzn yetitirdii atlar hipodromlarda kouyor. Baarl olmalar için Van Gölünün kumsallarnda hazrlyoruz. Burada yetien atlar güçlü kaslara sahip oluyor.

Ana Sayfaya Git