Yasin Börü Futbol Turnuvasında final maçı oynandı

HÜDA PAR Bağlar İlçe Gençlik Kolları tarafından başlatılan Yasin Börü Futbol Turnuvasında final maçı yapıldı. Kazanan "Selahaddin'in Torunları" isimli takıma kupayı HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç takdim etti.

Haberler 03.08.2021 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2014 ylnda Kobane bahanesiyle bölgede slami kurum ve ahsiyetlere yönelik balatlan 6-7 Ekim saldrlarnda ihtiyaç sahiplerine kurban eti datrken vahice katledilen 16 yandaki Yasin Börü ismiyle balatlan futbol turnuvas, Genç Kardeler ve Selahadinin Torunlar isimli takmlarn yapt son müsabaka ile final maçn gerçekletirdi.

Diyarbakr merkez Yeniehir ilçesindeki özel bir spor tesisinde oynanan maç sonras HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Faruk Dinç ve HÜDA PAR Balar lçe Bakan Orhan Zeren oyunculara hediyelerini takdim etti.

Kazanan Selahadinin Torunlar isimli takma kupa takdiminde bulunan Dinç, gençlik kollar tarafndan yaplan sosyal etkinlik hakknda açklamalarda bulundu.

Özellikle teknoloji ça dediimiz bu zaman dilimlerinde sosyal medya alanlarna skm gençlerin bulunduklar mecralardan syrlp kardelik, dostluk ve muhabbet duygularnn yeniden olumas için böyle bir çalma yaptklarn belirten Dinç, bu tür etkinliklerin devam edeceine dikkati çekti.

Futbol turnuvalar, gençlerin birbirini idare etme ve ilikilerini gelitirme noktasnda faydaldr

Gençlerin spor yapmas ve müsabakalara katlmas insani ilikinin gelimesi, insanlarla beraber geçimin salanmas, gençlerin birbiri ile olan ilikisinin önemli olduuna vurgu yapan Dinç, Son dönemlerde geçimsizlik çoald, kimse birbirine tahammül edemiyor ve gençler kendi kabuuna çekilmi. Özellikle futbol turnuvalar, gençler arasnda birbirini idare etme ve ilikilerini gelitirme noktasnda faydaldr. dedi.

Turnuvaya ehid Yasin Börü ad verilmesinin kendileri için ayr bir öneme sahip olduunun altn çizen Dinç, çünkü Yasin Börü Diyarbakrllar için kendini insanln faydasna adayan ve kurban eden bir deerdir. ehid Yasin Börü; davamzdr, çizgimizdir. Bu ismin anlmas Diyarbakrmzn gelecei için bir ümit vadediyor. Baarl olan ve kupa kazanan genç kardelerimizi tebrik ediyorum. Rabbim hayrlara vesile klsn. ifadelerini kulland.

Bu müsabakalar düzenlemeye devam edeceiz

Bu tür çalmalarmz sürekli olarak ara verilmeden devam edeceini söyleyen Dinç, Gençler arasndaki kültürel etkinlikleri yapmaya devam edeceiz. Gençlerimizi önemsiyoruz. Onlar geleceimizdir, ümidimizdir. Bugün çou siyasiler gençleri kendi balarna brakmlar. Diyarbakrmzda gençlerimiz, isiz-güçsüz olmakla beraber uyuturucu kullanyorlar ve hiçbirinin umurunda deil. HÜDA PAR olarak bu gençlerimizi kendimize dert ettik ve onlar için her türlü çalmaya varz, kapmz açktr. Kültürel etkinlikler içinde elimizden geldii kadar gençleri bir araya getirip bu müsabakalar düzenlemeye devam edeceiz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git