Yeni Malatyaspor kötü bitirdi, kötü başladı

Süper Lig'de sezona galibiyetle başlamaya alışık olan Yeni Malatyaspor, bu seriyi Fatih Karagümrük maçıyla kaybetti.

Haberler 15.09.2020 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Malatya Belediyespor adyla 1986da kurulan ve 2010da Yeni Malatyaspor adn alan sar-siyahl takm, ilk kez 2017-2018 sezonunda Süper Lige adm att.

Malatya ekibi, o sezon Süper Ligin ilk haftasnda Osmanlsporu konuk etti rakibini 3-1lik skorla geçti. Sar-siyahllar, Süper Ligdeki ilk sezonunu 43 puanla onuncu srada tamamlad.

Bir sonraki sezonun ilk maçnda zmirde Göztepeye konuk olan Yeni Malatyaspor, rakibini 3-1 yenerek lige güzel bir balangç yapt. kinci sezonunda gösterdii performansla dikkatleri üzerine çeken Malatya temsilcisi, ligi 47 puanla 5. srada tamamlad UEFA Avrupa Liginde yer alabilmek için ön eleme maçlar oynamaya hak kazand. Yeni Malatyaspor, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda ise Srbistann Partizan takmna elendi.

Yeni Malatyaspor, 2019-2020 sezonunda Süper Ligdeki ilk maçnda konuk ettii Medipol Baakehiri de 3-0 yendi.

lk hafta maçlarnda galibiyete abone olan sar-siyahllar, geride kalan sezonu ikinci yarda ald kötü sonuçlarla küme düme hatt içinde bitirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn etkilerini göz önüne alarak tüm profesyonel liglerde küme dümeyi kaldrmasnn ardndan Malatya ekibi, yeniden Süper Ligde mücadele etme ans buldu.

Teknik Direktör Hamza Hamzaolu idaresinde sezona hazrlanan ve kadrosuna Benjamin Tetteh, Murat Akça, Jetmir Topalli, Zeki Yavru, Christian Cueva, Eray can, Doukan Emeksiz, Fernando Zuqui, Jody Lukoki, Adem Büyük ve kaleci Guido Herreray dahil eden Yeni Malatyaspor, lige büyük umutlarla balad.

- Seri sona erdi

Süper Lige yükseldii 2017-2018 sezonundan bu yana oynad ilk maçlar kazanan Yeni Malatyasporun bu serisi Fatih Karagümrük karsnda sona erdi.

Malatya ekibi ligin ilk haftasnda deplasmanda oynad Fatih Karagümrük maçndan 3-0lk malubiyetle ayrld.

Son üç yldr sezona galibiyetle balayan Yeni Malatyasporun Fatih Karagümrük deplasmanndan yenilgiyle dönmesi, taraftarlar üzdü.

- çelikel: Üst sralar zorlayacak bir takm olacaz

Yeni Malatyaspor Kulübü Basn Sözcüsü Hakk çelikel, AA muhabirine, ligin ilk maçn kaybetseler de takmn uyumundan memnun olduklarn söyledi.

Özellikle savunmada eksiklerinin olduunu dile getiren çelikel, En az 2 stoper transfer etmemiz gerekiyor. nallah onlar da bu hafta netletireceiz. Fatih Karagümrük maçna önemli eksiklerle çktk. Benjamin Tetteh ve Jody Lukoki yoktu. Karlamada gol pozisyonlar bulmamza ramen deerlendiremedik. Oyuna hükmeden bizdik. lk golü talihsiz bir ekilde yedik, ikinci yar farkl oynadk ama olmad. diye konutu.

çelikel, ligin uzun bir maraton olduunu anlatarak, Yeni Malatyaspor, takviyeler yapldktan sonra çok iyi duruma gelecek. Üst sralar zorlayacak bir takm olacaz, buna inanyorum. Kaliteli bir takma sahibiz. lerleyen haftalarda daha iyi duruma geleceiz. En az 2-3 transfer yapp, kadromuzu daha da güçlendireceiz. ifadelerini kulland.

Süper Ligdeki ilk 3 sezonlarna galibiyetle baladklarn hatrlatan çelikel, Sezonun ilk maçlar her zaman zor geçer. Bugüne kadar Süper Ligde oynadmz ilk maçlar hep kazanmtk ama bu sefer olmad. Bu da bizim nazarlmz olsun. Karlamada kadromuzun kaliteli olduunu gördük. Paslamalarmz çok iyiydi. Sadece sonuca gidemedik. Önümüzdeki günlerde daha iyi bir takm olacaz. Malatyay hak ettii yere tayacaz. diyerek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git