Yok böyle bir statü

Diyarbakır’ı BAL’da temsil eden 5 takımdan 1’i 3.Lig’e yükselirse 1î ligde kalacak ve 3’ü doğrudan küme düşecek. 3.Lig’e yükselen olmazsa 5 takımdan 4’ü doğrudan küme düşecek. Bu hafta sonu başlayacak olan yeni sezon Diyarbakır takımları için eşi benzeri görülmemiş bir mücadeleye ve sezona sahne olacak.

Haberler 12.10.2023 - 09:50 Son Güncelleme : 12.10.2023 - 10:27

Diyarbakırın Bölgesel Amatör Ligindeki (BAL) kontenjan sayısı 2 takım . Ancak deprem nedeniyle geçen sezon küme düşme kaldırıldığı ve Süper Amatörden de grup birincisi olan 2 takım BALa alındığı için takım sayısı 6ya çıktı. Erganispor, deprem nedeniyle tesislerinin hasar gördüğünü dile getirerek lige katılmadığı için bu sayı 5e düştü. 5 takımı bugüne kadar eşi ve benzeri görülmemiş bir sezon bekliyor.

İşte TFFnin Diyarbakır İçin Hazırladığı Statü

5 takımdan biri TFF 3.Lige yükselir diğer 4 takım küme düşmezse, 4 takımdan sezon sonu puan tablosunda üstte olan bir takım BALda kalır. En alt sırada yer alan 3 takım yerel lige düşer. Yerel lig birincisi olan takım BALa yükselir.

5 takımdan biri TFF 3.Lige yükselir, bir takım küme düşerse, BALda kalan 3 takımdan üst sırada olan takım BALa devam eder, diğer 2 takım yerel lige düşer. Yerel lig birincisi olan takım BALa çıkar.

5 takımdan biri TFF 3.Lige yükselir, iki takım küme düşerse, BALda üst sırada olan takım BALda kalır. Diğer takım yerel lige düşer. Yerel lig birincisi olan takım BALa yükselir.

Averajla Şampiyonluğu Kaçırıp Küme Düşebilir!

5 takımdan hiçbiri TFF 3.Lige yükselmez ve küme düşmezse, beş takım arasında sezon sonu puan tablosunda en üst sırada olan 1 takım BAL da kalır. En alt sırada olan 4 takım yerel lige düşer. Yerel lig birincisi olan takım BALa yükselir.

5 takımdan hiçbiri TFF 3.Lige yükselmez, bir takım küme düşerse, kalan 4 takımdan sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan 3 takım yerel lige düşer. Üstte olan takım BALda kalır. Yerel lig birincisi olan takım direkt BALa yükselir.

5 takımdan hiçbiri TFF 3.Lige yükselmez, iki takım küme düşerse, kalan 3 takımdan üst sırada olan takım BALda kalır. Alt sırada olan 2 takım yerel lige düşer. Yerel lig birincisi olan takım BALa yükselir.

Ana Sayfaya Git