Yok böyle bir statü

Diyarbakır’ı BAL’da temsil eden 5 takımdan 1’i 3.Lig’e yükselirse 1î ligde kalacak ve 3’ü doğrudan küme düşecek. 3.Lig’e yükselen olmazsa 5 takımdan 4’ü doğrudan küme düşecek. Bu hafta sonu başlayacak olan yeni sezon Diyarbakır takımları için eşi benzeri görülmemiş bir mücadeleye ve sezona sahne olacak.

Yok böyle bir statü

Diyarbakır’ın Bölgesel Amatör Ligi’ndeki (BAL) kontenjan sayısı 2 takım . Ancak deprem nedeniyle geçen sezon küme düşme kaldırıldığı ve Süper Amatör’den de grup birincisi olan 2 takım BAL’a alındığı için takım sayısı 6’ya çıktı. Erganispor, deprem nedeniyle tesislerinin hasar gördüğünü dile getirerek lige katılmadığı için bu sayı 5’e düştü. 5 takımı bugüne kadar eşi ve benzeri görülmemiş bir sezon bekliyor. 

İşte TFF’nin Diyarbakır İçin Hazırladığı Statü

5 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir diğer 4 takım küme düşmezse, 4 takımdan sezon sonu puan tablosunda üstte olan bir takım BAL’da kalır. En alt sırada yer alan 3 takım yerel lige düşer. Yerel lig birincisi olan takım BAL’a yükselir.

5 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, bir takım küme düşerse, BAL’da kalan 3 takımdan üst sırada olan takım BAL’a devam eder, diğer 2 takım yerel lige düşer. Yerel lig birincisi olan takım BAL’a çıkar.

5  takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, iki takım küme düşerse, BAL’da üst sırada olan takım BAL’da kalır. Diğer takım yerel lige düşer. Yerel lig birincisi olan takım BAL’a yükselir.

Averajla Şampiyonluğu Kaçırıp Küme Düşebilir!           

5  takımdan hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmezse, beş takım arasında sezon sonu puan tablosunda en üst sırada olan 1 takım BAL’ da kalır. En alt sırada olan 4 takım yerel lige düşer. Yerel lig birincisi olan takım BAL’a yükselir.

5 takımdan hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez, bir takım küme düşerse, kalan 4 takımdan sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan 3 takım yerel lige düşer. Üstte olan takım BAL’da kalır. Yerel lig birincisi olan takım direkt BAL’a yükselir.

5 takımdan hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez, iki takım küme düşerse, kalan 3 takımdan üst sırada olan takım BAL’da kalır. Alt sırada olan 2 takım yerel lige düşer. Yerel lig birincisi olan takım BAL’a yükselir.

Kaynak: Diyarbakır Söz