Zorlu süreç sahiplenmeyle aşılır

Amedspor Kulübü Başkanı Metin Klavuz, Ağustos’ta yapılacak olağanüstü kongreye sahip çıkılması gerektiğini belirterek, yaşadıkları zorlu sürecin "güçlü bir sahiplenme" ile aşılabileceğine vurgu yaptı.

Haberler 18.07.2020 - 02:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Amedspor, iddial balad 2019-2020 sezonunun son haftalarnda küme düme hattna kadar gerileyerek, ligde kalabilme mücadelesi verdi. Ekonomik sorunlardan kaynakl da zor günler yaayan Amedspor, 2 Austosta bir kez daha olaanüstü kongreye gidecek. Yeni yönetimde kimlerin yer alaca halen kesinlemezken, Kulüp Bakan Metin Klavuz, kongreden güçlenerek çkacaklarn iddia etti.

TEMEL SORUN EKONOM

Kulübün temel sorunun ekonomi olduunu belirten Klavuz, kulübün sorunlarnn bir bakan ve yönetim ile çözülmesinin zor olacan ifade ederek, bu zorlu süreçten güçlü bir sahiplenme ile çklacan söyledi. SMS ve yardm toplama taleplerinin yasann ruhuna aykr bir ekilde reddedildiini iddia eden Klavuz, 2 milyonluk kentte forma gösüne sponsor bulamadklarn ileri sürdü. Taraftar yasana deinen Klavuz, yaadklar baz sorunlar öyle ifade etti: Dünya rekoru bizde olan taraftar yasaklar, genelde krmz sesli hakem düdükleri, hemen hemen tüm maçlarda rakip takmlarn ve deplasman ehirlerin milli maça çkan motivasyonlar, maçlarda rekabet koullarnn ortadan kaldrlarak 11 kiiye kar mücadele edebilmeye frsat verilmemesi.

EKSKLKLERMZ OLDU

Geride kalan 2019-2020 sezonunda takmn istedikleri yerde olmamasndan dolay Amedspor taraftarndan özür dileyen Klavuz, çalmann ve emein olduu yerde eksiklik olmas doaldr. Bundan hareketle sezon boyunca güç getiremediimiz eksiklerimiz olmutur. Yaanlan eksikliklerden ötürü Amedspor sevdallarna özeletiriyi bir görev olarak görüyoruz. Bu nedenle daha güçlü bir finansal yönetimin önünü açmak için kongre karar aldk. Kongre tarihi pandemi süreci ile ilgili olarak mevcut genelge çerçevesinde yasal zorunluluktan ötürü 2-9 Austos 2020 olmutur diye konutu.

KONGREYE SAHP çIKILMALI

Zorlu süreçlere ramen diz çökmediklerini dile getiren Klavuz, öyle devam etti: Geldiimiz nokta itibariyle bu sezon tüm futbolcu alacaklar ciddi indirimler yaplarak sezon bitmeden kapanmtr. Gelecee dair ciddi bir ekonomik disiplinle kulübümüzün borç yükü ciddi oranda azaltlmtr. Bu sürece katk sunan bata As Bakanmz olmak üzere emei geçen yönetici arkadalara teekkür ederim. Önümüzdeki süreçte daha güçlü bir Amedspor için amasz ve artsz kongre sürecine sahip çkmak tarihsel görev olacaktr. Amedspor sevdasnn umut aacn yeertmek için her zamankinden daha fazla Biz olabilmeliyiz. Sürecimizin terazisi vicdan olmaldr. Yaplacak her i ve söz kulübümüze fayda-zarar terazisinde tartlmaldr. Bata bizler olmak üzere herkes gelecek için sürece özeletirisel yaklaabilmelidir. Sportif baar önemlidir. Bundan daha önemlisi Amedsporun bir takmdan ötesine geçebilmesidir. Amedspor bu topraklarn tarihi ve kültürel deerlerine saygl, milyonlarn gönlüne taht kurarak ampiyonluk kupasna hak kazanmtr. Bunu yarnlara daha güçlü tamak hepimizin görev ve sorumluluundadr.

Ana Sayfaya Git