Görüş Bildir

Zorlu süreç sahiplenmeyle aşılır

Amedspor Kulübü Başkanı Metin Klavuz, Ağustos’ta yapılacak olağanüstü kongreye sahip çıkılması gerektiğini belirterek, yaşadıkları zorlu sürecin "güçlü bir sahiplenme" ile aşılabileceğine vurgu yaptı.

Zorlu süreç sahiplenmeyle aşılır

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İkinci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor, iddialı başladığı 2019-2020 sezonunun son haftalarında küme düşme hattına kadar gerileyerek, ligde kalabilme mücadelesi verdi. Ekonomik sorunlardan kaynaklı da zor günler yaşayan Amedspor, 2 Ağustos’ta bir kez daha olağanüstü kongreye gidecek. Yeni yönetimde kimlerin yer alacağı halen kesinleşmezken, Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, kongreden güçlenerek çıkacaklarını iddia etti.

TEMEL SORUN EKONOMİ

Kulübün temel sorunun ekonomi olduğunu belirten Kılavuz, kulübün sorunlarının bir başkan ve yönetim ile çözülmesinin zor olacağını ifade ederek, bu zorlu süreçten güçlü bir sahiplenme ile çıkılacağını söyledi. “SMS ve yardım toplama taleplerinin yasanın ruhuna aykırı bir şekilde reddedildiğini" iddia eden Kılavuz, 2 milyonluk kentte forma göğsüne sponsor bulamadıklarını ileri sürdü. Taraftar yasağına değinen Kılavuz, yaşadıkları bazı sorunları şöyle ifade etti: “Dünya rekoru bizde olan taraftar yasakları, genelde kırmızı sesli hakem düdükleri, hemen hemen tüm maçlarda rakip takımların ve deplasman şehirlerin milli maça çıkan motivasyonları, maçlarda rekabet koşullarının ortadan kaldırılarak 11 kişiye karşı mücadele edebilmeye fırsat verilmemesi.”

‘EKSİKLİKLERİMİZ OLDU’

Geride kalan 2019-2020 sezonunda takımın istedikleri yerde olmamasından dolayı Amedspor taraftarından özür dileyen Kılavuz, “Çalışmanın ve emeğin olduğu yerde eksiklik olması doğaldır. Bundan hareketle sezon boyunca güç getiremediğimiz eksiklerimiz olmuştur. Yaşanılan eksikliklerden ötürü Amedspor sevdalılarına özeleştiriyi bir görev olarak görüyoruz. Bu nedenle daha güçlü bir finansal yönetimin önünü açmak için kongre kararı aldık. Kongre tarihi pandemi süreci ile ilgili olarak mevcut genelge çerçevesinde yasal zorunluluktan ötürü 2-9 Ağustos 2020 olmuştur” diye konuştu.  

‘KONGREYE SAHİP ÇIKILMALI’

Zorlu süreçlere rağmen diz çökmediklerini dile getiren Klavuz, şöyle devam etti: “Geldiğimiz nokta itibariyle bu sezon tüm futbolcu alacakları ciddi indirimler yapılarak sezon bitmeden kapanmıştır. Geleceğe dair ciddi bir ekonomik disiplinle kulübümüzün borç yükü ciddi oranda azaltılmıştır. Bu sürece katkı sunan başta As Başkanımız olmak üzere emeği geçen yönetici arkadaşlara teşekkür ederim. Önümüzdeki süreçte daha güçlü bir Amedspor için amasız ve şartsız kongre sürecine sahip çıkmak tarihsel görev olacaktır. Amedspor sevdasının umut ağacını yeşertmek için her zamankinden daha fazla ‘Biz’ olabilmeliyiz. Sürecimizin terazisi vicdan olmalıdır. Yapılacak her iş ve söz kulübümüze fayda-zarar terazisinde tartılmalıdır. Başta bizler olmak üzere herkes gelecek için sürece özeleştirisel yaklaşabilmelidir. Sportif başarı önemlidir. Bundan daha önemlisi Amedspor’un bir takımdan ötesine geçebilmesidir. Amedspor bu toprakların tarihi ve kültürel değerlerine saygılı, milyonların gönlüne taht kurarak şampiyonluk kupasına hak kazanmıştır. Bunu yarınlara daha güçlü taşımak hepimizin görev ve sorumluluğundadır.”

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi