Silikon Vadisi 2016’nın Sonlarında Bitecek!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yaptığı açıklamada Silikon Vadisi Projesinin 2016 yılının sonlarına doğru biteceği açıklandı.

Haberler 27.06.2015 - 13:57 Son Güncelleme : 27.06.2015 - 13:57

Kocaelinin Gebze İlçesi Muhallim Köyde yapım çalışmaları devam eden Bilişim Vadisine gelen Bakan Fikri Işıka burada Bilişim Vadisi Proje Müdürü Selçuk Küçük tarafından kısa bir brifing verildi. Küçük, işçilerin oruç tutması nedeniyle Ramazan ayı boyunca çalışmaların 22.00 ile sabah 08.00 saatleri arasında gerçekleştiğini söyledi.

BİLİŞİM VADİSİ HIZLA İLERLİYOR

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisinin Türkiyenin ve bölgenin en önemli projelerinden biri olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:Bilişim Vadisi projesi büyük bir hızla ilerliyor. Artık alt yapı çalışmaları son noktaya geldi. Önümüzdeki 3 ay içerisinde alt yapı çalışmasının 1. ve 2. etabını bitirmeyi hedefliyoruz. Net arzumuz 2016nın sonuna doğru Bilişim Vadisinde hayatın resmen başlaması. Bunu başardığımız zaman da 2., 3., ve 4. etabı da tamamlayacağız. Şu anda her şey programa uygun yürüyor.

BİLİŞİM ALANINDA UZMANLAŞMALARINI SAĞLAYACAĞIZ

Bilişim uzmanı ihtiyacının karşılanması için proje başlattıklarını söyleyen Bakan Işık, şunları söyledi: Bu projenin özellikle Kocaeli ayağını Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İŞKURu birlikte çalıştıracağız. Kocaelide üniversite mezunu olup işsiz gençlerimizden bilişime yatkın olan gençlerimize çağrı yapıp onların bilişim alanında uzmanlaşması için ve bu eğitimin sonunda da uluslararası geçerli bir sertifika alması için çalışmamızı eylül ayında başlatmış olacağız.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır