Görüş Bildir

Silikon Vadisi 2016’nın Sonlarında Bitecek!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yaptığı açıklamada Silikon Vadisi Projesinin 2016 yılının sonlarına doğru biteceği açıklandı.

Silikon Vadisi 2016’nın Sonlarında Bitecek!

Kocaeli'nin Gebze İlçesi Muhallim Köy'de yapım çalışmaları devam eden Bilişim Vadisi'ne gelen Bakan Fikri Işık'a burada Bilişim Vadisi Proje Müdürü Selçuk Küçük tarafından kısa bir brifing verildi. Küçük, işçilerin oruç tutması nedeniyle Ramazan ayı boyunca çalışmaların 22.00 ile sabah 08.00 saatleri arasında gerçekleştiğini söyledi.

'BİLİŞİM VADİSİ HIZLA İLERLİYOR'

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisi'nin Türkiye'nin ve bölgenin en önemli projelerinden biri olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:"Bilişim Vadisi projesi büyük bir hızla ilerliyor. Artık alt yapı çalışmaları son noktaya geldi. Önümüzdeki 3 ay içerisinde alt yapı çalışmasının 1. ve 2. etabını bitirmeyi hedefliyoruz. Net arzumuz 2016'nın sonuna doğru Bilişim Vadisi'nde hayatın resmen başlaması. Bunu başardığımız zaman da 2., 3., ve 4. etabı da tamamlayacağız. Şu anda her şey programa uygun yürüyor."

'BİLİŞİM ALANINDA UZMANLAŞMALARINI SAĞLAYACAĞIZ'

Bilişim uzmanı ihtiyacının karşılanması için proje başlattıklarını söyleyen Bakan Işık, şunları söyledi: "Bu projenin özellikle Kocaeli ayağını Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR'u birlikte çalıştıracağız. Kocaeli'de üniversite mezunu olup işsiz gençlerimizden bilişime yatkın olan gençlerimize çağrı yapıp onların bilişim alanında uzmanlaşması için ve bu eğitimin sonunda da uluslararası geçerli bir sertifika alması için çalışmamızı eylül ayında başlatmış olacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi