100 çocuk istismarı anlattı

Van’da, İl Emniyet Müdürlüğü’nün 116 okulda verdiği “cinsel istismar ve sanal suç eğitimi” korkunç gerçeği ortaya çıkardı. 7 ayda yaklaşık 100 çocuk, yakın çevresinin cinsel saldırılarına maruz kaldığını fark ederek polise başvurdu.

Haberler 06.05.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda polis ekiplerinin cinsel istismara yönelik yapt çalma iç karartan bir tabloyu gözler önüne serdi. Psikologlar eliinde Vandaki okullarda eitim veren polis ekiplerinin çalmasnn ardndan 100e yakn örenci istismara uradklar gerekçesiyle rehber öretmenlerine bavurdu. Pedagoglar eliinde dinlenen çocuklarnn anlatklarnn ardndan istismar yapanlar gözaltna alnd.

116 OKULDA 22 BN ÖRENCYE ETM

l Emniyet Müdürlüü çocuk ve Toplum Destekli ube Müdürlüü öncülüünde oluturulan özel bir ekip okullarda örenci ve öretmenlere tehditler konusunda bilgilendirdi. Polis ve psikologlardan oluturulan siber tehditlerle mücadele timi okullarn açld 2018 ylnn Eylül ayndan bu yana kent genelinde 116 okulda 22 bin örenci ile 800 öretmene, çocuklarn kötü alkanlklardan ve suç oluumlarndan nasl korunmalar gerektii, sanal bahis, sanal suçlar ve cinsel istismar hakknda bilgilendirme yapt.

çOçUKLARLA BRE BR LETM KURULDU

Seminerlerde suçun ilenmesine neden olan sosyal zeminin ortadan kaldrlmas için katlmclarla bire bir iletiim kuruldu. Özellikle çocuun cinsel istismar konusu üzerinde duran ve bu konuda bilgilendirme yapan çocuk ube polisleri, rehber öretmenlerle birlikte çocuklara istismar suçunu aktard. Polis, çocuklara kendilerine yönelik istismar tehdidinden nasl korunabilecekleri ile istismara urayan çocuklarn neler yapmas gerektiini anlatt.

VAHM TABLOYU ORTAYA çIKARDI

Rehber öretmenler tarafndan özel bölge eitimi verilen çocuklara, polisler de istismarda bulunan kiinin kim olursa olsun suçlu olduu, böyle bir duruma maruz kalanlarn öretmenleri ve 155 polis imdat hattna bavurabilecekleri aktarld. çocuklarn maduriyet yaamamas, yaamsa da bu maduriyetin giderilip normallemesi için yaplan bu bilgilendirmelerde vahim bir tablo da ortaya çkt.

ÖRETMENLERNE ANLATTI

Seminerlerinin balamasyla birlikte 7 ay içerisinde istismara uradndan üphelenen aralarnda erkek çocuklarn da bulunduu 100 yakn çocuk farkl zamanlarda rehber öretmenleri aracl ile polise bavurdu. Bir ksm aile içinden, büyük çounluu da yakn çevresi tarafndan istismara urayan çocuklar çocuk zleme Merkezine götürülerek uzman pedagoglarla görütürüldü.

çOK SAYIDA GÖZALTI OLDU

çocuklarn anlattklar polis, savc ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlndan bir temsilcinin de bulunduu heyet tarafndan da kayt altna alnd. Savclk talimat ile çocuklara istismarda bulunan üpheliler gözaltna alnd. lemleri yaplan üphelilerden bazlar tutuklanrken bazlar da adli kontrol artyla serbest brakld. stismara urayan bir kaç çocuk da rehabilitasyon altna alnd.

Ana Sayfaya Git