1.5 milyona satacaktılar

Osmanlı, Bizans ve Urartu dönemlerine ait tarihi eserleri 1 miyyon 250 bin lira satmak isterken, enselendiler.

Haberler 25.01.2022 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde düzenlenen operasyonda, Osmanl, Bizans ve Urartu dönemlerine ait sikke ve objeleri 1 milyon 250 bin liraya satmak isteyen üç kii, suç üstü yakaland. Merkez Kayapnar ilçesinde ise düzenlenen operasyonda tarihi eser niteliinde 102 sikke ele geçirildi, 3 üpheli yakaland.

l Jandarma Komutanl ekipleri Diyarbakr merkez Balar ve Kayapnar ilçesinde pe pee tarihi eser ve kaçakçlarna darbe indirdi.

1 MLYON 250 BN LRA

Balar ilçesinde ikamet eden baz ahslarn ellerinde bulundurduklar çeitli tarihi eserleri 1 milyon 250 bin lira karlnda satmak için müteri aradklar bilgisine ulaan Diyarbakr l Jandarma Komutanl ekipleri, harekete geçti.

JANDARMA ALICI KILIINDA

Gömmeta Mahallesinde Jandama alc klna girerek, tarihi eserleri satmaya çalan 3 kiiyle temas kurdu. Tarihi eserlerin teslim edilecei yere gelen ahslar suçüstü yakaland. üphelilerin üzerinde ve araçlarnda yaplan aramada Osmanl, Bizans ve Urartu dönemlerine ait olduu deerlendirilen 61 sikke, 28 yüzük, 7 obje, 3 mühür, hançer, 163 santimetre uzunluunda zincir ve farkl ebatlarda 31 ta bulundu.

TARH ESERLER MÜZEYE

Ele geçirilen tarihi eserler Müze Müdürlüüne teslim edildi. Gözaltna alnan 3 üphelinin jandarmadaki ilemleri sürüyor

KAYAPINARDA 102 SKKE

Öte yandan, günün ikinci tarihi eser kaçakçlarna yönelik operasyon ise Merkek Kayapnar ilçesinde gerçekletirildi. l Jandarma Komutanl ekipleri, Kayapnarda ikamet eden kiilerin 200 bin lira karlnda tarihi eser satmak için müteri arad bilgisi üzerine üphelilerin yakalanmasna yönelik çalma balatt.

BZANS VE ROMA DÖNEM

Medya Mahallesinde tarihi eserleri satmaya çalan 3 zanl suçüstü yakaland. üphelilerin üzerlerinde ve araçlarnda yaplan aramada Bizans ve Roma dönemine ait olduu deerlendirilen 33 gümü ve 69 bronz sikke bulundu. Ele geçirilen tarihi eserler, muhafaza altna alnarak Müze Müdürlüüne teslim edildi. Gözaltna alnan 3 üphelinin jandarmadaki ilemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git